20 dagars väntan är över

20 dagar ofrivillig väntan är över.

I dag spelar KIF match igen. Räkna med ett spelsuget gäng.

– Det har varit frustrerande att inte spela match, säger tränaren Kim Sunna.

Matcherna mot Köping och Lindlöven på bortaplan samt hemmamatcherna mot Övik och Sundsvall försvann i coronapandemin.

Nu när läget lugnat ner sig väntar Sundsvall borta på lördag och match i Övik på söndagen för vårt Kiruna IF.

Bussen rullade söderut under fredagen. Alla var med förutom Anton Elenius, Jesper Landström och Willy Halmkrona som stannar hemma.

KIF kommer till spel med ett intressant nyförvärv i Ludwig Wirtoft.

– Han har tränat i två veckor med oss nu. Han är stor, stabil och rörlig och ser spelsugen ut, säger Kim Sunna om den nye backen.

Apropå backar så lämnas ett positivt besked kring Edmunds Augstkalns. Tidigare har vi skrivit om att han skadat sig, men letten är alltså fit for fight till den här omstarten

Sunna beskriver den här tiden som ”ryckig”.

– Det har varit frustrerande att inte få spela matcher. Det är en sak om man vet att man ska ha ett uppehåll en viss tid. Det är värre när det blir flyttat helg till helg som det har blivit nu. Men när alla blev friska har vi kunnat träna på på ett bra sätt.

Har många varit borta?

– Under den första vecken när vi själva ställde in var vi nere på 10-15 spelare under några dagar. Men sedan dess har vi i princip varit fullt lag på träningarna.

Vad har fördelen varit med ett uppehåll?

– Vi har kunnat stanna upp efter en intensiv start och fundera på vad vi behöver göra för att göra bättre ifrån oss.

Vad har varit nackdelen?

– Att det har varit ryckigt. Man har gått och väntat på matcher som inte blir av. Men vi har kunnat träna på som vi ska under tiden.

En annan sak som har hänt sedan hemsidan intervjuade Kim Sunna senast är att Jacob Hansson förlängt sitt kontrakt med ytterligare två år.

En riktigt glädjande nyhet så klart.

– Det är otroligt kul att han vill fortsätta med oss. Det känns inspirerande. Jacob är en spelare som alla lag behöver och vi är väldigt glada att han tillhör oss och att han bidrar till vår hockey, säger KIF-tränaren.

Tider som gäller i helgen:

Sundsvall-KIF: Lördag 15.00.

Övik-KIF: Söndag 15.00.

Tyvärr kommer helgens båda referat att dyka upp senare än vanligt på hemsidan eftersom hemsidans skribent jobbar med annan sport under både lördagen och söndagen.

 

Mattias Heikki