Väsby segrade i Hudik

Väsby tog en stark skalp när laget på bortaisen i Hudiksvall slog tillbaka hemmalaget med 3-2. Väsbysegern grundlades i de två första perioderna genom starkt spel men i den sista akten kom hemmalaget ikapp genom sent inslagen kvittering. Väsby fick ändå sista ordet i matchen när Lucas Thorstensson med minuten kvar skickade in segerpucken i krysset.

Det blev minst sagt ett händelserikt avslut på matchen mellan de två förmodade topplagen. Hudiksvall som jagat en kvittering under i princip hela den sista perioden fick med mindre än två minuter kvar av matchen, till slut in pucken. Med utplockad målvakt och spel sex mot fem hittade de till slut fram till 2-2 och hemmapubliken jublade. Ett jubel som dock fastnade i halsen mindre än minuten senare då Lucas Thorstensson, efter vunnen tekning av Nicklas Nousainen visade prov på sitt prickskytte.

Annars blev det en jämn och ganska tät första period där båda lagen hade varsina längre sekvenser med tryck i spelet. Väsby inledde bäst och skapade sig själva en del hyfsade lägen där såväl Nousiainen som Bolin fick varsina frilägen. Men avsluten var inte tillräckligt bra för att överlista Andreas Bosson i Hudiksvalls mål.

Hemmalaget kom tillbaka in i matchen efter att de klarat av matchens första utvisning och sedan var det deras tur att ha det mesta av såväl spel som chanser. Bästa läget hade en hemmaback som fick ett kanonläge, mitt i slottet men Victor Olsson i Väsbys mål klev ut mot skytten och tog pucken via axeln.

Avslutningen av perioden blev återigen jämnare men det var Väsby som avslutade den bäst. Då passade man också passade på att ta ledningen i matchen när Fredrik Stridlund snärtade in pucken högt upp i bortre hörnet. Filip Rydström stod för en bra skymning framför målvakten som inte hann reagera förrän pucken satt inborrad i nätmaskorna.

Hudiksvall inledde mittakten bäst och skapade sig tre bra lägen inom loppet av en minut. Efter tryck i Väsbys zon hittade de vid tre tillfällen fram till påfyllande backar som fick måtta. Men tack vare alert målvaktsspel av Victor Olsson så hittade inga puckar förbi honom.

Men efter den tunga Hudikinledningen så var det Väsby som ju allt längre perioden led, tog över mer och mer av handlingarna. Givetvis blev man hjälpta av att Calle Åsell knuffade in utökningspucken till 2-0, endast minuten efter att hemmalaget hade sitt lilla bastanta tryck.

Målet var dessutom riktigt snyggt där Lucas Thorstensson hittade fram till en mitt i zonen, helt fristående Calle Åsell. Han var kylig värre när han väntade ut målvakten och sedan med en liten halvmiss, fick in pucken under hans utsträckta benskydd.

Väsby fick sedan med sig två raka utvisningar men just spelet i numerära överlägen, var inget som var speciellt vasst från Väsbys sida under kvällen.

Desto vassare var lagets kompakthet i spelet. Laget jobbade stenhårt i båda ändarna av isen och gav aldrig hemmalaget möjlighet att ta insidan när de väl kom in i Väsbys zon.

Men ett misstag kom ändå från Väsbys sida och det var när laget missade mitt i ett flygande byte. En hemmaback var då snabb i tanken när han startade ett anfall som gjorde att hemmalaget kom två mot en. Pucken skickades sedan in mot mitten och där Väsbybacken aldrig hann fram för att förhindra ett avslut och där pucken retfullt hittade in mellan benen på sidledsförflyttandes Victor Olsson.

Målet gav dock ingen större effekt på spelfördelningen utan det var istället Väsby som tryckte på för mer och där nog hemmalaget fick vara nöjda över att ha endast en puck upp inför den sista perioden.

En period som blev hemmalagets klart vassaste samtidigt som Väsby inte riktigt orkade hålla upp det fina försvarsspel som laget visade upp under matchens två första perioder.

Hudiksvall ökade tempot i sitt spel och fick isär Väsbys spelare och då visade de vilket fint anfallsspel även de besitter. Victor Olsson fick ta fram sitt allra bästa målvaktsspel samtidigt som han hade hjälp av såväl ribba som stolpe.

Men hemmalagets enträgna slit gav till slut resultat. De plockade ut sin målvakt redan i sista periodens sjuttonde minut och sedan satte de Väsby under ett bastant tryck. Till slut gick det inte att hålla undan för Väsby utan Christoffer Jansson gav hemmalaget en till slut rättmätig kvittering.

Men som ni vet så gick Väsby ändå segrande ur striden. Laget visade prov på fin moral när man trots att man precis släppt in kvitteringen, direkt efter nedsläppet, gick efter ännu ett ledningsmål. Faktum var att man strax innan ”Thorsten” sköt in segerpucken, inte var långt ifrån att sätta pucken strax där innan.

Sammanfattningsvis så blev det en bra genomkörare för Väsby som visade upp ett riktigt bra spel över två perioder. I den sista perioden var det Hudiksvall för det mesta av entréslanten men då visade istället målvakt Victor Olsson ännu en gång upp vilken duktig målvakt han är.

Han var tillsammans med Calle Åsell och Erik Aterius Väsbys toppar för kvällen. Men ännu gång visade Väsby prov på ett bra lagspel och där framför allt arbetsinsatsen var utomordentligt bra.

Nästa träningsmatch för Väsby spelas redan nu på fredag då seriekollegorna Huddinge Hockey kommer på besök till Renew Arena.