Första Väsbyförlusten ett faktum

Efter fjorton raka segrar under grundserien och efter sju träningsmatcher utan förlust under ordinarie tid så kom den då till slut – första Väsbyförlusten för säsongen. Ett hungrigare och mer desperat Huddinge ville helt enkelt mer än Väsby ikväll och vann matchen med 4-2 efter att de satt den sista pucken i tom kasse.

Första perioden är svag, speciellt defensivt. Vi skapar några målchanser men är alldeles för tama i egen zon. Andra perioden höjer vi oss och andra halvan i matchen ger vi oss själva chansen att vända matchen. Man man kommer inte undan när man ger 3-1 till motståndare i första perioden, säger tränare Jussi Salo.

Trots att Väsby fick en pangstart på matchen och där Carl Wassenius dundrade in ledningspucken redan i den andra minuten så blev det ingen rolig första akt eller match i Björkängshallen för Väsbys del.

Men det tog tag innan hemmalaget vaknade till liv och där bland annat Erik Aterius i Väsby var sånär att utöka ledningen till två mål när han blev helt frispelad framför mål.

Istället satte hemmalaget kvitteringen till 1-1 där Väsby glömde bort en hemmaspelare strax framför mål och det blev också starten på vändningen av såväl spelet som resultatet.

Huddinge fick energi av målet medan Väsby började fuska ute på isen. Framför allt gjorde de inte jobbet i den egna zonen och speciellt framför den egna kassen. Något som blev väldigt tydligt när en hemmaback fick ta den enkla, rakaste vägen in mot mål utan att bli stoppad och peta in 2-1 mellan stolpen och Ryttars benskydd.

Huddinge fick sedan avsluta perioden i två raka numerära överlägen och där spelade hemmalaget bra och fick utdelning redan i sitt första när de från nära håll hittade en distinkt väg förbi Linus Ryttar.

Väsby blev bättre under mittakten, fick några längre anfall men hade trots det svårt att hitta fram till de där riktigt rejäla chanserna.

Hemmalagets var desto vassare då de fick utrymme för ett snabbt kontringsspel när Väsby tryckte på i offensiven och där igenom tappade för många spelare högt upp vid snabba omställningar.

Huddinge bjöds på två rena frilägen i perioden och några fräna kontringar två mot en men Linus Ryttar stängde igen bra i målvaktsbutiken och gav inte Huddinge något mål i perioden.

Istället kunde Väsby sätta reduceringen till 3-2 under en avvaktande Huddingeutvisning då Lucas Thorstensson med ett skott prickade Axel Olssons skridsko vid den bortre stolpen som styrde in pucken. Faktiskt Axel Olssons första mål i Väsbytröjan och då spelar det väl ingen roll hur målet de facto kom till. Säkert skönt oavsett för Axel att äntligen se pucken trilla hans väg.

Inte heller i den sista perioden lyckades Väsby få spelet att flyta. Huddinge inledde den bäst genom två snabba omställningar och även fast Väsby därefter under några minuter fick längre anfall och där såväl Calle Åsell som Tim Dackell fick fina lägen, så stod aldrig Väsby riktigt att känna igen.

Det synkade helt enkelt inte för Väsby som var taffligt i passningsspelet och det blev för enkelt för Huddinge att försvara sig där deras självförtroende blev starkare ju längre perioden led.

Inte ens med utplockad kom något sista desperat tryck från Väsbys sida. Huddinge vann de flesta närkamperna och därför var det föga oväntat att de till slut skulle hålla undan och även utöka sin ledning när de med tjugoen sekunder kvar av matchen prickade in 4-2 i en tom kasse.

Därmed är det bara att konstatera att segerraden är bruten för Väsbys del. Ikväll var laget helt enkelt inte tillräckligt på hugget för att matcha ett hungrigare, rörligare och mer viljestarkt Huddinge.

Calle Åsell var den som stack ut mest i kvällens Väsby. I Tobias Liljendahls frånvaro fick han dubblera i såväl första som tredjekedjan och var något som han gjorde väl. Låg bakom merparten av det som Väsby skapade framåt och får därför tre grisar från insatsen.

Två grisar ges till Lucas Thorstensson som i vanlig ordning var företagsam i offensiven och som även låg bakom Väsbys andra mål i matchen.

Sista grisen tilldelas Fredrik Stridlund som gjorde en stabil insats och var en av få i Väsby som spelade plus i matchen.

Men i övrigt var det få som stack ut i ett slarvigt Väsby som får ta nya tag på söndag borta mot Strömsbro och visa att matchen ikväll endast var ett undantag.