Väsbyförlust i Boden

Väsby Hockey har fått känna på hur det är att förlora sin första match i Allettan. Boden vann ett tufft och jämnt toppmöte med 6-2 efter att siffrorna runnit iväg något mot slutet. Boden var stabilare än Väsby sett över hela matchen, gjorde två mål i PP samt det sista i öppen kasse i en match där Väsby endast fick igång sitt anfallsspel under mittakten.

Vi visste att Boden borta är en tuff bortamatch. Första perioden är fysisk och vi har lite problem i spelet med puck. Vi har möjligheter på PP, men är ineffektiva. Andra perioden får vi bättre igång spelet och skapar några bra målchanser, men får inte puck in i mål. I tredje rinner det iväg lite. Jag tycker inte att matchbilden är en 6-2 match, men ibland blir det så i hockey. Vi ska bryta ned detta och lära oss, processen fortsätter och vi ska bli starkare redan i nästa helg, säger tränare Jussi Salo.

Det blev en minst sagt fysisk och tuff matchinledning där Boden verkligen kom ut hårt och satte stor press på Väsby. De forecheckade högt och Väsby hade svårt att få igång något spel överhuvudtaget.

Bodens starka inledning gav också tidigt betalt efter att Henri Tamminen i den tredje minuten avslutat en snabb kontring, kommit fri med Victor Olsson och en dragning senare tagit hemmalaget till ledningen med 1-0.

En tuff start för säsongsdebuterande Victor som dock stod för en fin räddning halvminuten in i matchen då Boden gavs ett friläge.

Väsbys väg in i matchen kom när hemmalaget drog på sig en utvisning. Men trots det läget och två överlägen till i perioden så hade Väsby svårt att komma till målchanser. Det främst tack vare ett väldigt starkt arbetandes Boden som var kompakta och ofta såg till att hamna i skottlinjen när Väsby förgäves sökte en kvitteringspuck.

Väsbys spel blev betydligt bättre under mittakten men trots det förlorade Väsby även den perioden med 2-1. Boden utökade sin ledning i den femte minuten via ett backskott efter att Väsby aningen gått bort sig i markeringen i den egna zonen.

Väsbyrepliken kom dock snabbt efter. Det tog inte mer än fyrtiofyra sekunder innan reduceringen till 2-1 satt. Det efter ett snyggt samarbete mellan Erik Aterius och Lucas Thorstensson där sistnämnda avslutade distinkt vid sidan om målvakten i Boden.

Reduceringspucken blev starten på det som sedan kom till att bli Väsbys bästa minuter i matchen. Laget förflyttade pucken snabbt och fick tack vare det igång sitt anfallsspel och tryckte därefter ner Boden vid flera tillfällen och tog sig även till farliga lägen.

Men skärpan var inte riktigt vad den hade behövt vara och istället tog Boden tillvara på sitt första numerära överläge i matchen när de satte 3-1 mot slutet av perioden.

I den sista perioden märktes det klart och tydligt på Väsbyspelarna att det varit en lång helg. Motorn gick lite på tomgång och laget hittade aldrig tillbaka till spelet under mittakten.

Boden kontrollerade den sista perioden och när de utnyttjade ännu ett överläge i matchen och stod för en snygg upprullning och satte 4-1, så kändes matchen över.

Väsby saknade helt enkelt något flyt i anfallsspelet samtidigt som Boden gjorde det försvarsmässigt bra genom att spela nära, vara tunga och se till att krympa ytorna för Väsbyspelarna.

Matchen stängdes definitivt i den trettonde minuten då Boden inte långt efter att de klarat ännu ett numerärt underläge, kontrade in 5-1.

Väsby reducerade förvisso till 5-2 via snyggt avslut av Carl Wassenius och bra skymning av Filip Rydström men det var för sent. Väsby gjorde ändå ett sista försök med utplockad målvakt men slutade bara med att Boden prickade in det sista målet i tom kasse.

Sammanfattningsvis så blev det trots Väsbyförlusten ett bra och jämnt toppmöte där Väsby saknade den effektivitet som Boden visade bättre prov på. Boden var lite hetare än Väsby under såväl den första som sista perioden och när Väsby inte tog tillvara på när laget spelade bra under mittakten så blev det helt enkelt en match som gick hemmalagets väg.

Lucas Thorstensson var Väsby vassaste spelare för dagen och var ofta inblandad när Väsby hittade på bra saker i anfallszonen. Det var därför föga oväntat att han själv gjorde mål samt stod för en målgivande passning till det andra och den goda insatsen ger tre grisar i betyg.

Två grisar ges till en annan back i form av Rasmus Sörgardt som hade konserverat formen bra från lördagen. Spelade ett bra backspel och tog stort ansvar över hela banan.

Sista grisen ges till Erik Aterius som stred tappert matchen igenom och som mer än väl matchade Bodens hårda och fysiska spel.

I övrigt skänks beröm till samtliga backar som stod upp väl i den egna zonen. Idag var det mer Väsbys offensiv som klickade och framför allt spelet i numerära överlägen som inte kom till sin rätt. Det var egentligen den största skillnaden mellan lagen i detta heta toppmöte.