Visby/Roma vill fortsätta vara obesegrade

Publikstödet har gjort Visby/Roma svårslagna hemma

Erkänt hemmastarka Visby/Roma tar på fredagskvällen emot Wings Hockey i Visby Ishall. Hemmalaget är obesegrade efter två omgångar efter två stycken 2-1 segrar mot Nacka respektive Hammarby. Wings har däremot endast spelat en match så här långt i serien, den hemma mot Valbo som man förlorade med 4-2.

Visby/Roma som alltid har ett starkt publikstöd i ryggen hoppas att fler än de 575 personer som kom till premiären mot Nacka dyker upp i fredagskvällens möte. Laget ligger alltid högt upp i publikligan för den Östra serien och för Allettan, år efter år, men den här säsongen kommer man utmanas i publikligan av nykomlingen Nyköping Gripen Hockey.

Sportchef André Lundholm i Visby/Roma säger så här om publikstödet
– Det betyder oerhört mycket, att få spela tuffa täta matcher inför mycket folk hemma stärker så klart laget. Vi är tacksamma för att vi har förhållandevis mycket folk. Med tanke på att det finns flera andra Elit lag på ön som också har ett rätt bra stöd så får man väl säga att Gotland lever upp till idrottens ö (Destination Gotlands slogan).

Angående att Visby/Roma också är erkänt hemmastarka så tror André inte det bara beror på resorna för motståndarna.
– Nej det tror jag inte, däremot är väl de flesta topplag starka hemma. Det är ju inte direkt lätt att åka till Huddinge heller och hämta poäng. Jag tror det är ett par faktorer där resan kan vara en men vår hemmapublik och stödet vi får hemma är också viktigt.

Kinisjärvi ett starkt nyförvärv

En spelare som stuckit ut så här långt är nyförvärvet från Sundsvall Hockey, Markus Kinisjärvi 2+1 på de inledande matcherna, och han har ett flertal säsonger bakom sig med bra poängproduktion. Vad betyder Markus för laget?
– Markus är en erkänt duktig tvåvägsspelare som kommer betyda mycket för oss i vinter. Men vi har flera spelare som år efter år gjort ett bra jobb i de tysta och de kommer betyda precis lika mycket om vi ska nå långt. Svarar André diplomatiskt.

Inför kvällens match med Wings, och med två raka segrar i bagaget är det ändå inte med full belåtenhet som sportchefen analyserar inledningen av serien – Nja vi har som väntat blandat och gett en hel del. Dock känns det som att vi är på rätt väg och söndagens match var ett litet steg framåt. Vi behöver förbättra allting men framför allt hoppas jag att vi kan börja producera lite fler mål framåt.

André Lundholm säger så här om matchen ikväll mot Wings och vad som kännetecknar deras spel?
– Jag tror och hoppas att vi tar ett steg till, att vi kan få bättre fart på det offensiva spelet och även få ut mer i power play. Hur Wings ska besegras överlåter jag till coacherna Mike Beharrell och Ken Eddy som jag vet har gjort sin “hemläxa”

Hur är statusen i Visby/Roma till kvällens match?
– Vi har frågetecken på ett par spelare som varit sjuka. Vad jag vet just nu så saknas Emrik Larsson och Jonathan Stuxberg ikväll.
//Stefan Österberg