Tellström klar för en SHL-klubb

Nu står det klart att Oscar Tellström lämnar Vännäs HC för  SHL-klubben Luleå.

Oscar Tellström kom till Vännäs HC och Liljaskolans Hockeygymnasium inför förra säsongen. Han fick debutera i A-laget i Allettan redan i fjol och under denna säsong har han succé i A-laget gett eko i Hockey-Sverige. På 19 matcher i ATG HockeyEttan har han svarat för 24 poäng (13+11). Detta har gjort att han både blivit uppvaktad av NHL-scouter och fått pröva på i U18-landslaget.

Men nu lämnar han för en SHL-klubb, trots att han har kontrakt över nästa säsong.

– Först och främst är jag väldigt glad för Oscars skull och ett extremt bra betyg för vår verksamhet. Vi har verkligen fått en oslipat diamant att glimra. Sedan så har Oscar tillsammans med fystränare André Wiklund gjort ett hästjobb denna sommar. Så detta är ett häftigt bevis på att med hårt jobb kan man komma långt även fast man inte blir uttagen till TV-pucken eller kommer in på de stora hockeygymnasierna, men givetvis tråkigt att tappa en sådan duktig spelare. Men vi har fått det vi har krävt. Så jag önskar Oscar all lycka i framtiden och hoppas han får en lång och fin karriär i finrummet, säger klubbdirektör Erik Åström.

– Jag vill tacka mig för allt stöd och hjälp jag har fått i Vännäs och det som hänt mig i A-laget, den har verkligen varit betydelsefull för mig. Jag kommer alltid ha ett svartgult hjärta, säger Oscar.

Vännäs HC tackar Oscar för tiden och önskar dig lycka till i framtiden.