Förlust i förlängning

Nybro Vikings spelade under tisdagskvällen hemmamatch i Liljas Arena mot gästande Halmstad Hammers. Vikings förlorar matchen med 3-4 efter förlängning.

Den första perioden är jämn spelmässigt och båda lagen snurrar en del i respektive anfallszon. Nybro är nära att göra kvällens första mål när firma Ilestedt-Persson-Borg spelar fint men får inte in pucken i målet. När drygt halva perioden är spelad är det istället bortalaget som tar ledningen med 0-1 via en spelvändning där Nybrospelarna kommer efter. Hemmalaget har sedan chansen att kvittera i powerplay men ingen utdelning kommer. Perioden avslutas istället i boxplay för hemmalaget och där kan Halmstad göra även 0-2 som är resultatet efter den första perioden.

I mellanakten börjar Vikings bra och skapar tryck framåt. När drygt halva matchen är spelad får man läge i powerplay och då kommer också reduceringen till 1-2 via Fredrik Strömgren. Nybro spelar bättre och bättre efter reduceringen men när en Nybrospelare sedan ger bort pucken på offensiv blålinje till Halmstad så kommer tyvärr 1-3.

I den tredje perioden gör Vikings en bra insats och kommer tillbaka starkt genom reducering till 2-3 från Robin Wengdahl och i slutminuterna kommer också kvitteringen till 3-3 av Fredrik Strömgren. Matchen går till förlängning och där är det Halmstad som avgör till 3-4.

Nästa match spelas redan på torsdag, även i den matchen är det Halmstad Hammers som står för motståndet. Matchen spelas på bortais med nedsläpp kl. 19.00.

Nybro Vikings – Halmstad Hammers 3-4 (förlängning) (0–2, 1–1, 2–0, 0-1)

Målen: 0-1 (11.49) Martin Pärna (Oliver Olsson, Jonas Fredriksson), 0-2 (19.45) PP1 Alexander Johansson (Martin Pärna, Oliver Olsson), 1-2 (30.20) PP1 Fredrik Strömgren (Matej Galbavy, Rasmus Johansson), 1-3 (35.01) Alexander Johansson, 2-3 (51.51) PP1 Robin Wengdahl (Markus Palmberg, Matej Galbavy), 3-3 (58.22) Fredrik Strömgren (Viktor Bolin, Matej Galbavy), 3-4 (61.40) Ludvig Nilsson (Alexander Andersson, Melker Iversen)

Domare: Jim Bergqvist.

Skott: 30–25 (6–7, 14–7, 10-10, 0-1).