Boisikonen tillbaka!

Filip Engqvist hade spelat 340 matcher i Boiströjan innan han i våras bestämde sig för att lägga skridskorna på hyllan. Men igår så kunde man se nummer 10 i Bois laguppställning igen, något han själv inte trodde att han skulle få se.

 Tillbaka! Hur kom det sig att du snörade på dig skridskorna igen?

Jadu det kan man undra, haha! Nej, ska jag vara helt ärlig så vet jag inte faktiskt, jag har varit med och spelat bandy och känt att kroppen varit fräsch och att det funkar att spela. Så när frågan kom så funderade jag ett tag och sedan blev det som det blev.

Har du saknat hockeyn?

Klart man saknat den, men det är mest stämningen och publiken, det runt matcher, och det är ju synd att man inte får uppleva det nu. Så helt annorlunda nu mot förut. Det har jag inte provat på mer än matchen ifjol, det blir något nytt. Sedan harjag spela hockey hela mitt liv, man känner det, det är trevligt att vara i en förening och träffa människor runtomkring. Det är svårt att förklara om man inte varit en del av det, men det är väldigt lockande att vara i en förening.

Hur har förberedelserna sett ut?

Jag har inte haft någon tanke på att spela hockey i år, så jag har inte varit förberedd på det viset, utan jag tänkte spela bandy, men när den blev inställd och frågan kom så hoppade jag på det här istället.

Jag antar att du ändå tränat, för bandy funkar väl inte utan…?

Ja fysiken ligger mig varmt om hjärtat, så jag känner mig i hyfsad form, så det ska inte vara några problem.

Du bidrar också med en hel del ru

tin med över 300 Boismatcher. Vad betyder den rutinen?

Förhoppningsvis mycket. Det är klart att man hoppats på att få in någon riktigt bra spetsspelare och det kan inte bidra med, jag känner mig själv och vet vad jag förmå. Men man får en bredare trupp så folk krigar för det som finns på bröstet, annars tar någon annan platsen. Sedan får tränarna formera laget som de tycker, om jag inte blir uttagen utan bara tränar, det är upp till dom.

Du har ju följt laget under säsongen, hur tycker du att dom har skött sig?

Jag har följt laget bra under vintern, och det har varit lite upp och ner. När dom spelar bra är det riktigt bra, dåliga dagar är det tyngre, men överlag riktigt bra tycker jag.

Igår gjorde du comeback, men det var väl lagmässigt inte någon större insats?

Ja det var väl ingen toppmatch direkt, men vi har ett ungt lag och det är många som inte spelat på nivån tidigare, så plumpmatcher kommer att komma. Sedan kan man fundera kring hur vi dom kommer, men när det inte är så många som spelat på nivån så vet man att dom kommer att komma.

Vad gick snett?

Vi börjar ändå ganska bra första halvan, den är nästan till vår fördel. Sedan får dom något skitmål och vi går ner någon procent och sedan ett skitmål till och då går luften ur oss. Det är också många matcher på få dagar och när vi inte får utdelning blir det jobbigt.

Hur kändes det för egen del?

Det är ingen korpnivå man kliver in i, så jag har sagt redan från början att det inte kommer vara lätt, men det gick väl hyfsat ändå. Sedan är det det här med positionsspelet där jag gör någon miss, men jag hade inte förväntat mig annat heller. Det var varken bu eller bä tycker jag.

Chans till snabb revansch dock, redan på onsdag är det match igen. Då är det dags för derby, hur ska ni göra för att steppa upp till dess?

Det gäller att studsa upp direkt, alla får fundera på vad de kan göra bättre och bidra med det man är värvad för, att bidra och kriga för laget, det är det som gäller.

Ni förlorade första träningsderbyt stort, det andra med klara siffror i seriespelet sedan förlorade ni efter straffar och vann sedan det andra. Det är ändå en uppåtgående derbytrend!

Ja senaste derbyt var Bois helt överlägsna och när Bois spelar bra är det inte många lag som tar oss, det gäller att komma upp i den nivån annars förlorar man, svårare än så är det inte.

Du har ju en hel del derbyrutin, vad är viktigt i ett derby?

Att gå ut och spela med huvudet och hålla sig kall hela tiden. Att göra så få misstag som möjligt och att hålla sig till gameplanen, det är det som är viktigast.

Hur ska det bli att spela derby igen?

Spännande! Det är lite annorlunda att spela utan publik, så det blir en ny upplevelse, men det ska bli kul.

Till sist den givna frågan: När får vi se brorsan Linus i Boiströjan igen då?

Jag hade hoppats han skulle vara med mig igår, men handleden har inte riktigt läkt än. Vi får se om han kan köra i år eller om det är färdigspelat, men jag hoppas att han kommer!

Av Krister Holm

Foto Anna Engström