Urladdning mot Enköping!

Wings följde upp den fina insatsen borta mot Huddinge i lördags med ett ursinnigt tempo direkt från första nedsläpp och gav aldrig Enköping någon chans de 2 första perioderna.

Fulla av självförtroende efter vinsten borta mot Huddinge såg Wings ordentligt laddade ut redan på träningen kvällen innan matchen mot svårslagna Enköping. Det syntes väl redan vid första nedsläpp då det var full fart framåt. Wings bet sig fast i motståndarnas zon och hade bitvis minutlånga anfall. Det dröjde dock ända till 9.33 innan Wings lyckades få hål på för kvällen storspelande Pontus Hagman i Enköpings mål. I en tilltrasslad situation framför Enköpings mål snappade Adam Harrysson-Karlsson upp en retur och gjorde 1–0, assisterad av Emil Gabrielsson och Linus Wernerson Libäck, i numerärt överläge. Skotten vinner Wings med 16–5 så 1–0 kändes i underkant.

Wings slog inte av på takten i andra perioden, som till slut var ganska lik den första. Efter 9.50 gör Sebastian Båvensjö snyggt 2–0 framspelad av Pontus Andersson och Linus Wernerson Libäck. Efter 19.25 drar Wings på sig en utvisning när Oliver Ödman-Hadzinikolic åker ut för en slashing. Skotten vinner Wings med 11–8.

Enköping börjar tredje perioden med ett numerärt överläge och får upp ett fint spel direkt och redan efter 0.53 sekunder gör Jesper Bärgård 2–1 framspelad av Niklas Rigelius och Ludvig Vallin. Målet ger Enköping luft under vingarna och spelet jämnas ut. Enköping tog över taktpinnen och Wings hade inte alls samma fart som i de 2 första perioderna. Efter 5.58 drabbas Wings av en ny utvisning när Emil Gabrielsson åker ut för Delaying the game. Efter 9.20 kvitterar Enköping genom Rasmus Hahnebeck assisterad av Johan Eek och Tobias Smids. Wings var dock inte nedslagna av detta. På tekningen efter kvitteringen vinner Emil Gabrielsson tekningen bakåt till Gustav Kapborg som snabbt spelar över till Leo Råtts som lyfter blicken och ser Emil Gabrielsson på anfallsblå. En smörpassning senare är Emil helt fri och gör inga som helst misstag och sätter pucken snyggt i krysset. Hastigt och lustigt återtog Wings ledningen endast 7 sekunder efter Enköpings kvittering. Wings kontrollerade sedan matchen även om Enköping trampade på för ytterligare en kvittering. Enköping drabbades av 2 utvisningar i jakten på kvittering.

Wings vinner matchen med 3–2!

Wings – Enköping 3–2 (1–0, 1–0, 1–2)

Skott: 39 – 25 (16–5, 11–8, 12–12)

Period 1:  1 – 0 Adam Harrysson-Karlsson, ass Emil Gabrielsson, Linus Wernerson-Libäck

Period 2: 2 – 0 Sebastian Båvensjö, ass Pontus Andersson, Linus Wernerson-Libäck

Period 3: 2 – 1 Jesper Bärgård, ass Niklas Rigelius, Ludvig Vallin

2 – 2 Rasmus Hahnebeck, ass Johan Eek, Tobias Smids

3 – 2 Emil Gabrielsson, ass Gustav Kapborg, Leo Råtts

Målvakt: Viktor Andersson 92,00%