Wings studsar tillbaka i derbyt mot Väsby!

Efter en mindre bra insats borta mot Visby i söndags så var Wings riktig revanschsugna vilket syntes klart direkt från nedsläpp i det svåra borta mötet mot stor favoriten Väsby.

Väsby drar på sig 2 utvisningar tidigt i matchen, den första redan efter 15 sekunder och den andra efter 55 sekunder. Wings gör där 0–1 efter 2.55 genom Emil Gabrielsson. Wings fortsätter sedan sitt höga tempo oh efter 4.53 gör Wings 0–2 genom Linus Wernerson-Libäck. Efter ca 7.30 in får Wings en avvaktande utvisning. Väsby reducerar då efter 8.15 genom Carl Wassenius. Wings fortsätter dock sitt höga tempo och 10.07 gör Christian Blomqvist

ng> 1–3. Wings vinner skotten med 11–14.

Väsby kommer ut som ett nytt lag i andra perioden och sätter full fart framåt. Efter 0.42 sekunder drar Linus Wernerson-Libäck på sig en 2 minuters utvisning. Väsby är inte sena med att ta vara på det numerära överläget och efter 2 minuter gör Calle Åsell 2–3. Efter 2.13 får Wings bekantingen Gabriel Österberg pucken vid blå, nära att han tappar ut pucken, men lyckas ändå få i väg den mot mål. 3–3. Väsby har nu tagit över matchen och pressar långa stunder tillbaka Wings. Wings är dock skickliga och håller motståndarna utanför. Dessutom gör Viktor Andersson i Wings kassen flertalet kvalificerade räddningar. Väsby vinner skotten med 10–8.

I tredje perioden fortsätter Väsby pressa på och Wings drar på sig inte mindre än 4 utvisningar. Man visar dock en stor moral med än drös av blockerade skott. Efter 17.50 drabbas Victor Andersson i Väsby av en utvisning. 17 sekunder senare gör Wings 3–4 genom Adam Harrysson-Karlsson. I slutminuten tar Väsby ut målvakten men 23 sekunder senare står det 3–5 på tavlan efter mål av Jesper Andersson. Väsby vinner skotten med 12–5 men Wings matchen med 3.5.

Wings visar en stor moral då man lyckas slå skickliga Väsby på bortaplan. Starkt att komma igen så efter den dåliga insatsen i söndags.