Bois till allettan efter magisk upphämtning

Bois fick ingen hjälp av Lindlöven och det betydde att Bois vchaanser till allettanspel såg ut att rinna ut i sanden. Men tack vare en magisk upphämtning med två mål sista 4!minuten så kunde Bois ta den nödvändiga poängen som löste allettanspel till laget. Att sedan Skövde vann efter sudden med 3-4 (1-1,0-2,2-0,0-1) var mest av akademisk betydelse, den stora vinnaren denna afton var Mariestad Bois.

Att det stod mycket på spel var ställt utom allt tvivel inför kvällens heta Skaraborgsderby. Bois var tvungna att ta minst en poäng för att fixa allettanspel av egen kraft och slippa ta hjälp av Lindlöven i deras match mot Surahammar. Och det var ett skadskjutet Mariestadslag som skulle göra det, utöver tidigare långtidsskadade Ludvig Collberg och Hugo Pettersson så saknades viktiga Tobias Aronsson och Erik Olsson.

Det gjorde att Bois fick spela med en hel juniorkedja och unge backen Filip Stenlund på tre backpar. Och man gjorde det ändå helt ok i den första perioden. Det blev en rätt jämn tillställning med rätt glest med målchanser första halvan av perioden, men Skövde hade i alla fall två, den första efter en retur på skott i tidigt powerplay och den andra efter en två mot etta som avslutades i burgaveln. Bois hade ett läge, ett skott som ven precis över från Anton Blomberg. Det var dock Skövde som skulle göra första målet: Adam Thilander hittar med en lång sargvallning fram till Erik Möller som kommer helt ren med Anton Malmborg och han sätter den i gubbhörnet, stolpe in. I slutet av perioden så får Bois två raka utvisningar med sig och de får spela 5 mot 3. Då kommer också kvitteringen. Oscar Tellström står högt i slottet och siktar och siktar innan han lägger in ett handledsskott rätt upp i klubbkrysset.

I den andra perioden så märktes det att Boiskillarna började känna av pressen, det var många stela handleder och vare sig passningar eller mottagningar satt som de skulle. Även i egen zon blev det oerhört passivt, och Skövde ägde perioden från början till slut. Därför var det inte alls orättvist att Skövde vann perioden med 2-0. Först kommer 2-1 efter att Skövde haft ett långt anfall coh en Skövdespelare (Emil Smedberg) gled upp på bortre stolpen och fick passen och kunde med skridskons hjälp styra in pucken. Det var dock ingen sparkrörelse så målet godkändes helt korrekt. Även det andra målet kom efter ett långt anfall, men denna gång var det ett skott från blå som letade sig in, skytt Adam Thilander. Bois tog timeout och efter det såg det något bättre ut, i ett powerplay hade Anton Blomberg vidöppet mål men sköt över.

Det märktes i den tredje perioden att Bois kom in till den med ett helt annat mindset. Helt plötsligt hade man ingenting att förlora, man släppte ner axlarna, gick ner på folk och bara körde. Och helt plötsligt så var det Bois som dominerade. Man radade upp målchanser. Jesper Lindén hade två guldlägen, dels frispelad ett par meter från mål men Fritz i Skövdekassen gör en magisk räddning och sedan bryter han sig in på kassen och kan sånär virka in pucken. Simon Svensson har ett kalasläge med direktskott efter en retur, Lukas Larsson vinklar ett närskott över, pucken fastnar framför mål och Boisarna krigar för att få in pucken men antingen var Fritz i vägen eller så letade sig pucken utanför. Med fem minuter kvar så hade man dock inte lyckats få in puckuslingen och i det läget ledde Surahammar med 3-0 och det var med andra ord tvunget för Bois att fixa det av egen kraft. Och som man gjord det! Med knappt fem minuter kvar så får man chansen till powerplay. Åter en gång så blir pucken liggande framför mål och Bois krigar för att få in den, men den gick utanför, pucken upp till Jesper Broeng som skottfintar poch lägger den i sidled till Oscar Tellström som direktskjuter in 3-2. Det gav Bois blodlukt, man skulle bara ikapp. Och ikapp kom man: Ett långt anfall med puck till blå där Manne Håkansson laddar för kung och fosterland, och pucken styrs av en Skövdeklubba till 3-3! Vilket måljubel, inte bara på de välfyllda läktarna (2395 åskådare), hela Boisbåset studsade två meter upp i luften och jublade och kramade varandra! Sedan väntade två nervösa minuter som Bois mest såg ut att desperat vilja försvara, nu hade man ju helt plötsligt något att förlora igen, men man redde ut det och poängen var bärgad. Då spelade det som sagt var mindre roll att David Lundmark kan göra 3-4 i sudden och bärga segern till Skövde.

En magisk upphämtning som sagt var av killarna, det såg tröstlöst ut efter två perioder men de visade vad de kan när de verkligen gör det hårda jobbet tillsammans. Jesper Broeng fick massor med speltid och gjorde det oerhört bra, hela förstakedjan likaså. Men idag ska hela laget ha cred, detta kan säkert bli en härlig boost för laget, nu kan de slicka såren under uppehållet, läka ihop alla skador, och kanske förstärka med ett par man så kan det bli en spännande alletta också. Fast helst inte så spännande som idag, för det vet jag inte om jag orkar med så många gånger till!