Den stora familjen

Den stora familjen är samlingsnamnet för det sociala ansvar som BHF vill ta i vårt samhälle. Som den största ishockeyföreningen i Dalarna och den näst största idrottsföreningen i Borlänge känner vi att vi är en samhällsaktör som vill göra ytterligare skillnad utanför vår ordinarie verksamhet. Vi vill vara en öppen och tillgänglig förening där alla skall känna sig välkomna oavsett bakgrund, kön, ålder, religion. 

 

Nedan följer några av de projekten som vi i Borlänge Hockey engagerar oss i.

Integrationsprojekt

false

Projektet kommer handla om att ge ensamkommande flyktingbarn möjlighet att prova på ishockey. Syftet med projektet är att ge fler killar och tjejer möjligheten att kunna utöva sporten ishockey på ett enkelt och roligt sätt. Målet med projektet är att bredda ishockeyn med förhoppningen att få in alla deltagare i föreningslivet på olika sätt. Allt ifrån aktiva spelare till aktiva ledare runt våra olika lag till funktionärer och domare. Förhoppningen med de ensamkommande flyktingbarnen är att de får en chans att komma närmare den svenska vinterkulturen samtidigt som vi hoppas att det kommer bidra till ökad integration. I slutet av projektet är förhoppningen att de skall kunna vara med våra yngre lag och träna.

BHF mot cancer

false

Borlänge Hockey kommer under oktober och november månad att samla in pengar för Cancerfondens räkning. Kulmen på insamlingen kommer att vara lördagen den 26e november när BHF tar emot Mariestad. Under matchen kommer BHF att spela i specialdesignade rosa matchtröjor. Tröjorna kommer efter matchen att auktioneras ut och överskottet från tröjförsäljningen kommer att gå till Cancerfonden.

Nattvandring och utanförskap

false

BHF har genom sin goda kontakt med Fältgruppen i Borlänge varit med och nattvandrat vid olika tillfällen. Man har även varit ute i skolor och pratat utanförskap med elever på högstadiet.

Fadderverksamheten

false

BHFs fadderverksamhet handlar om att två till tre a-lagsspelare är med ett ungdomslag två till tre månger i månaden. Syftet med verksamheten är att våra yngre medlemmar skall komma närmare sina idoler samtidigt som de äldre spelarna agerar som mentorer i olika värderingsfrågor, både på och utanför isen.