fre 13 mar Slut
Hockeylag MAR 1
Hockeylag TRA 0
lör 14 mar 16:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag TRA -

Piteå vann rättvist

I gårdags eftermiddagens match i LF Arena vann Piteå med klara 5-2. Vallentuna kvitterade till 1-1 men kom inte riktigt in i matchen trots det målet, det blev några onödiga utvisningar och sedan var det Piteå och 3x Matushkin för resten av slanten.

Piteå har börjat att varva upp och kommer att avancera uppåt i tabellen. Vallentuna får ta sikte på att ta revansch vid hemmamötet.
#24 Gustav Jansson ger sina kommentarer.
Varför utvecklade sig matchen som den gjorde? 
-Vi kom aldrig upp i nivån som vi kan spela på och bjöd dom på för mycket lägen att ta ledningen och föra matchen då vi tog några onödiga utvisningar och inte spelade så disciplinerat som vi brukar göra.
Satt den långa resan kvar i benen?
-Ja tyvärr så tror jag nog den påverkade lite grann men det är ingen bortförklaring så vi borde ha kunnat komma upp i en högre nivå.
Vad kunde ni gjort annorlunda i matchen för att bättre ha mött upp ett starkt hemmalag i LF Arena?
-Att vi spelat lite enklare från start och hållit oss till match planen hela matchen. Sen tycker jag att vi fortfarande tar lite mycket utvisningar även om några var lite billiga som påverkar oss negativt.
Nu blickar vi framåt till matchen mot Teg, Hur laddar ni om?
-Vi åkte tillbaka till hotellet i Umeå och käkade en sen middag och sedan försöker vi bara att gå vidare till nästa match så snabbt som möjligt då det inte går att påverka gårdagens förlust längre. Men vi är väldigt revansch sugna så vi kommer komma ut väldigt laddade till matchen idag.
 
Det kommer att bli en krigarmatch i A3 Arena, vad mer exakt skall ni göra för att resa hem med 3 p?
-Ja att vi är mer disciplinerade som lag och är noga med att göra det som vi har sagt. Sedan tror jag att det blir väldigt viktigt att vi tar dom chanserna vi får i powerplay och avgör matchen där.