Vinst borta mot Mörrum!

Det blev vinst i dagens bortamatch mot Mörrum, matchen slutar 3-7 och alla 3 poäng åker alltså med i bussen hem till Huddinge!

I den första perioden skulle mycket handla om powerplay. Efter ca 13 minuters spel får Huddinge chansen i spel 5 mot 4 men det numerära överläget börjar inte så bra då hemmalaget lyckas ta ledningen med 1-0 men bara några sekunder innan hemmalaget ska bli fulltaliga kvittera Huddinge till 1-1. Innan perioden är slut blir det ytterligare 2 mål i powerplay, det är Huddinge som gör första och tar ledningen med 1-2, det andra kommer när endast 7 sekunder återstår av perioden och det är hemmalaget som kvitterar till 2-2.

Den andra perioden bjuder på 3 mål, först tar Huddinge ledningen med 2-3, hemmalaget kvitterar sedan till 3-3 men när det återstår ca 30 sekunder av mittenperioden kan Huddinge i spel 5 mot 4 återta ledningen och ställningen inför tredje är 3-4.

Tredje perioden bjuder också på 3 mål men denna gång gör Huddinge alla, varav det sista görs när hemmalaget plockat ut målvakten i ett försök att krypa närmare i målprotokollet.

Matchen slutar alltså 3-7 och en mycket härlig 3 poängare inkasseras. Förutom vinsten såklart var det kul att både Oscar Walldén och Björn Jonason som båda har missat ett par matcher på grund av skada återigen va i spel. Oscar fanns med i laguppställningen redan i förra matchen, då som reserv men idag tog han plats mellan stolparna och stod för en stabil insats, Björne gör två av målen och båda kom i power play.

Statistik ifrån matchen:

Mörrum GoIS IK – Huddinge IK 3-7 (2-2, 1-2, 0-3)

Skott: 26-42 (15-11, 4-17, 7-14)

Utvisningar: 10 min MÖR – 8 min HIK

Mål:

Period 1.

1-0 (SH1) Stjernqvist (Wälimaa, Ask)

1-1 (PP1) O.Ahlström (Binner, Hälleström)

3-5 V.Ahlström (Binner, Kalte)

3-6 Collin (Kämpeberg, Strandberg Sarén)

3-7 Nüth (Collin, Svarvén)

Publik: 425 personer.

Nu är det en hel vecka kvar till nästa match. Den spelas söndag 29/1 borta mot Vimmerby och nedsläpp är klockan 16:00.