Puttes hjälp till Mörrum: spelar en sista match med legenderna på Jössa

”Vad kan jag göra för att hjälpa föreningen?”

Den frågan ställde sig Mörrums förre lagkapten Patrik Eriksson, med bland annat 168 allsvenska matcher för Goiset på meritlistan. Svaret blev – en hel del. Nu har Putte fixat en legendmatch i Jössarinken.

20 år efter Mörrums största framgång genom tiderna ställs man åter mot rivalerna från andra sidan Smålandsgränsen: Tingsryds AIF. Nedsläpp blir lördagen 11 februari 16.00.

Putte spelade fyra säsonger i Allsvenskan för Mörrum i början av 2000-talet. I mars 2003 mötte man Björklöven i kvalet till Elitserien. Förutom matcher mot Leksand, Mora, Rögle, Västerås, Växjö och Örebro blev det också många bataljer mot Tingsryd, som var dåtidens största antagonister.

”Jag satt hemma i december och funderade över hur jag som gammal spelare skulle kunna bidra. Emil Condrup (tidigare i Mörrums styrelse) jobbar ju hos oss på JSB, så jag visste lite hur illa ställt det är. Det är evigheter sedan jag spelade, men när man besöker Jössarinken så tycker folk ändå att man kunde hoppa in igen. Jag tror de vill se Mörrumsspelare på isen. Det var väl ungefär så som idén föddes”.

Putte började googla gamla laguppställningar från de allsvenska åren och startade en Messengergrupp. När han ställde frågan om hans gamla kamrater skulle vilja spela en sista match tillsammans så sa det bara swish så var laguppställningen i princip fulltecknad.

Två av dem som direkt anmälde sig var Simon Skoog och Mathias Lönqvist i Mörrums sport- och besparingsgrupp, som alltså nu gör comeback.

”Hrm, ja… Det blir vårt tyngsta backpar”.

Övriga spelare som kommer att dyka upp på Jössarinken är Joakim Svanhall, Christian Magnusson, Patrik Lindfors, Daniel Hållström, Jens Svensson, Stefan Holmgren Moselius, Emil Tobiasson Harris, Fredrik Berglind, Andreas Ernebrand, Roger Jönsson, Thomas Johnsen och David Nilsson. Jens Bergenström kommer också. Han åker hela vägen från Dalarna för att hjälpa sin gamla klubb. Målet kommer att vaktas av Martin Eliasson.

Från Tingsryds sida är det Oscar Holst som håller i trådarna. Putte har ännu inte fått någon komplett laguppställning. Men klart är att Larry Pilut, Olof Einarsson, Henrik Andersson, Anders Åkesson och Christian Jacobsson kommer. Ytterligare några gamla TAIF-legender är på gång.

”Egentligen återstår bara att få tag i en domare. Vi får försöka ringa någon från typ Alvestatrakten, som vi kanske har skällt på ett antal gånger för mycket”, säger Putte och skrattar.

Mörrum Hockey planerar en rad arrangemang i samband med matchen. Ansvariga ber att få återkomma när alla pusselbitar är på plats. Klart är att biljetterna till matchen kommer att släppas efter A-lagets match mot Borås nästa helg. Låga priser utlovas och förhoppningen är att fylla Jössarinken. Samtliga intäkter kommer naturligtvis att gå till kampanjen Rädda Goiset.

Foto: Pär-Magnus Ström