Eftersnack: Mörrum-Tyringe 6-0

Det blev en riktig klang- och jubelföreställning som fick avsluta årets fortsättningsserie för A-laget i Jössarinken. Mörrum gjorde en av sina starkaste insatser för säsongen när det behövdes som bäst, krossade Tyringe med 6-0 (!) och fick samtidigt en hjälpande hand av Krif som besegrade Forshaga. Goiset har därmed ett i princip ointagligt försprång i tabellen och kommer högst sannolikt att spela division 1-ishockey även nästa säsong.

Hemmamålvakten Martin von Schoultz var strålande glad efter matchen.

”Ja, det här går nästan inte att beskriva. Det är min skönaste upplevelse i karriären tror jag. Vi gör bästa matchen, vi hänger kvar och jag får hålla nollan”.

Samuel Wälimaa satte det förlösande 1-0 -målet i första perioden efter en soloprestation som avslutades med ett rappt skott. I andra perioden lossnade det rejält för hemmalaget som snabbt gick ifrån till 4-0. Wälimaa satte också 5-0 – trodde alla. Men målet dömdes bort. Den gode Samuel skulle dock komma att göra 5-0 en andra gång, i slutet av matchen, och nu godkändes målet.

Mörrums tränare Richard Melkersson:

”Första perioden är jämn, men sedan tycker jag att vi är det bättre laget. Jag kan inte vara annat än jättenöjd. Det har varit turbulent en längre tid, vi har haft kniven mot strupen varje match. 

Martin von Schoultz är grymt imponerad av sina lagkamrater.

”Jag har ju nästan ingenting att göra. Det är bara ett och annat skott från kanten. Vi stänger ned mitten totalt, precis som vi hade pratat om inför matchen”.

Hur skulle du vilja sammanfatta den här säsongen så här långt?

”Ovanlig – och lärorik. Det är nog ingen spelare i laget som varit med om detta tidigare. Den ekonomiska krisen och alla kommentarer som skrivits i sociala medier. Men vi har hittat lösningar i gruppen och kämpat tillsammans. Vi har nästan blivit som en familj. Personligen har jag fått spela många matcher och räddat många skott. Det har varit bra träning och väldigt utvecklande”.

Mörrum-Tyringe 6-0 (1-0, 3-0, 2-0)
Mörrum: Samuel Wälimaa 2, Marcus Paulsson, Khalid Ibrahim, Tom Fridén, Tobias Brahm. Publik: 454.

Foto: Cornelia Gallerydh

Presskonferens: