Tung backförlängning!

I dubbelt samarbete med ICA Kvantum Oxen så har vi den glädjande nyheten att berätta att Tobias Aronsson också kommer göra en femte säsong i Boiströjan! Den 24-årige backen hade såväl allsvenska- som toppklubbar i ettan efter sig men till slut föll valet ändå på att fortsätta excellera i Mariestadströjan. Därmed återstår det bara en backplats att fylla. 

Tobias Aronsson: Klar för en säsong till, hur känns det?!

– Jo men det känns bra givetvis!

Du har varit ryktenas man, hur har tankarna gått?

– Jag har försökt komma fram till vad som är bäst för mig, helheten på isen och utanför, och kom fram till att Mariestad var det bästa alternativet för mig.

Vad var de tunga skälen som fällde avgörandet till Mariestads fördel?

– Som jag var inne på, jag trivs bra i laget och utanför isen. Sedan har det varit fyra roliga år och jag är säker på att det kommer bli roligt också i år. Någonstans spelar man hockey för att det är roligt, hockey är ju det bästa man vet.

Hur var säsongen som gick för egen och för laget tycker du?

– Jag tycker det var samma för mig som för hela laget. En tyngre höst, sedan tycker jag att jag och laget hittade in i det mer och mer ju längre säsongen gick och avslutade säsongen på ett bra sätt.

I och med din underskrift så saknas det ännu bara en back sedan är laget spikat. Hur tycker du att lagbygget ser ut?

– Vi har fått behålla en bra stomme och spetsat det med några ny, så det känns bra, det gör det.

Hur mycket spelar sånt in när man bestämmer sig, att det är ett slagkraftigt lag?

– Det är klart att det spelar in, det gör det. Det är ju roligare att spela i ett vinnande lag.

När du kom till Mariestad så var du en utpräglat offensiv back, nu är du betydligt mer komplett. Vad är det du utvecklat?

– Jag, jag har balanserat upp mitt spel mer. Positionsspelet utan puck är en sak, sedan är det många små detaljer som man inte tänker på kanske, men hur man ligger med klubba och så. Sedan har jag fått spela mycket boxplay och då sätts man i såna situationer och lär sig hur man ska hantera dem med.

En annan detalj jag tycker du utvecklat är närkampsspelet!

– Jo det håller jag med om, även om det inte är så mycket tacklingar från min sida kanske, men jag känner mig starkare i närkampsspelet.

Årets mål då, var sätter du ribban för laget och för egen del?

– Vi har inte pratat ihop oss om mål ännu, men självklart ska vi gå längre än i år, det tycker jag absolut. För egen del vill jag fortsätta ta steg i utvecklingen som jag gjort de senaste åren. Jag tycker jag tar steg men det finns mer att utveckla.

Hur ser din målbild ut på någras års sikt?

– Självklart strävar man uppåt, både jag och laget. Man vill ju klättra uppåt så långt det bara går.

Nu väntar sommarträning, hur mycket ser du fram emot den?

– Is-säsongen ser jag mer fram emot, men sommarträningen är en viktig del av säsongen också. Så det gäller att lägga en bra grund.

Du bor kvar i stan, eller hur?

– Ja det stämmer!

Var hittar vi dig i sommar då?

– På ICA, hahaha (Tobias arbetar på ICA Oxen, red anm)! Ne,j men det blir upp en sväng till morsan och farsan med, och jag ska hinna ha lite semester med.

Bois sportchef Carl Johansson om förlängningen:

”Tobias är klockren i både anfall och försvarszon. Otroligt smart och grymt fina händer. Han håller absoluta toppklass här i Hockeyettan och jag är väldigt nöjd att Tobias valt att stanna!”

Av Krister Holm

Foto: Mariestadstidningen