Var och en kan slå sin gubbe!

Efter ett spelmässigt jättelyft så kunde Bois köra över Dalen med hela 7-1 i torsdags. Imorgon väntar ännu en träningsmatch, försäsongens sista, när man nu genrepar mot ett starkt Borås. En match där tränaren Ronny Helander vill se ett snabbt och fartfyllt spel för att slippa naglas fast av ett mycket fysiskt Boråslag. 

7-1-seger mot Dalen, vilken skillnad mot derbyt!

– Ja så är det ju. Vi visade fart och skridskoåkning och gjorde det jobbigt för Dalen. Vi skapar mycket lägen, samtidigt som Isac gjorde det bra i målet. Men en klar seger och siffermässigt kanske lite stor, men vi är spetsiga framåt och det visar vi.

Dalen har ju annars varit ett litet spöke för er?!

– Så är det, det är alltid tuffa och tajta matcher mot dem, och dessutom en seriekonkurrent, så det finns mycket att ta med sig som var bra.

Vad var skillnaden mot Skövdematchen?

– Det var piggare ben, vi släppte pucken på ett annat sätt och visade att vi tog förlusten på allvar. Vi var påkopplade från start i varje enhet och gjorde det vi pratat om, att släppa pucken snabbt och vara kreativa i anfallszonen som gav målchanser och mål.

Är förklaringen så enkel som att ni var mer påkopplade?

– Dels det och dels så har vi börjat lätta lite på träningen, så en kombination av det kanske gjorde att det såg ut så här.

Finns det några spelare lyfta fram?

– Isac gör det jättebra i kassen, han har fått stå två matcher tätt nu och visade vad bra han är. Sedan förstakedjan visade hur skickliga de är. De jobbar hårt defensivt, men är också otroligt kreativa i anfallszonen, så de var värda ett omnämnande. Var och en i den kedjan kan slå sin gubbe, det öppnar upp för de andra.

Har ni slipat på något särskilt sedan matchen?

– Vi hade en tuff träning fredag och sedan ledig helg innan dagens dagen-innan-match-träning med mycket fart. De såg laddade ut för match imorgon.

Ni har mött Borås i träningsmatchpremiären. Då vann ni med 6-5, blir det lika stora siffror imorgon tror du?

– Det är jag inte säker på, men Borås går ut i högt tempo och är väldigt fysiska, så det handlar om att få fart på pucken och släppa på lediga blad, då har vi visat att de har svårt att hinna dit och trycka till oss. Gör vi samma som mot Dalen ger vi dom inte chansen att sätta dit oss, så det blir en nyckel imorgon med att de inte ska få stopp på oss utan att vi släpper pucken snabbt.

Vad vill du se imorgon?

– Att vi fortsätter på det vi hade mot Dalen, driver på tempot, släpper pucken och får anfallsvågor, en förstavbåg mot mål och sedan kreativa i anfallszonen, då är vi svårstoppade.

Och hur vill du se spelet utan puck?

– Att vi tar lite större ansvar, vi kanske är lite för oödmjuka i spelet med puck på slutet och ger dom chanser. Men jag vet ju hur det är.  rinner det iväg kanske man chansar lite i defensiven för att få göra något mål mer, och det kan vara förlåtet när vi leder så stort, men i mer jämna matcher så måste man jobba färdigt innan man drar iväg.

Har du gjort några förändringar i försvarsspelet annars?

– Nej vi har en en grund att sätta tidig press och återvinna pucken så snabbt vi kan. Sedan har vi rullat på lite folk och ju mer man spelar ihop desto lättare blir det, så det är en process under säsongen där vi ska bli starkare och starkare på det.

Hur är läget med Johan Frick efter matchen, han åkte ju på en smäll på slutet?

– Han är lite seg i huvudet, ingen huvudvärk eller så, men vi låter honom vila imorgon och så ska han besöka en läkare för säkerhets skull. Vi tar inga risker om det skulle vara en hjärnskakning.

Och hur ser det ut med skadade Hugo Pettersson och André Astley Rydberg?

– Hugo gjorde ett test i förra veckan och det testet såg bra ut. På torsdag så ska han för säkerhets skulle också göra ett EKG-test, och är det också bra så kan han börja träna igen.

– För André så är det ett antal veckors rehab kvar. Hälsenan är läkt och han kör nu stenhård rehabträning för att bygga upp musklerna kring knä, vader och lår. Han måste få upp styrkan och balansen innan han kan vara tillbaka i spel igen. Det är svårt att säga exakt när det kan bli ännu.

Och hur formerar du då laget imorgon?

– Backpar blir:

Tobias Aronsson – Joel Cruus

Simon Svensson – Andreas Thelander

Manne Håkansson – Filip Stenlund

William Sundberg sjunde back.

– Kedjorna ser ut så här:

Jesper Linden – Ludwig Wistén – Oscar Tellström

Vincent Reimer – Johannes Jämsén – Joel Thulin

Anton Blomberg – Lukas Larsson – Elias Fält

Carl- Johan Gustavsson – Herman Lundin – Andreas Axelsson

Simon Niska extraforward.

Av Krister Holm

”En ära att få jobba i en förening som har ett sånt fansfölje…” * Mariestads sportchef rörd över stödet * De fansen har köpt flest abonnemang