Bois värvar Skövdes toppspelare!

Han har varit en av Skövdes allra bästa spelare de senaste säsongerna, men nu kan Mariestad Bois i samarbete med Hemtrevligt i Skaraborg tillkännage att Emil Smedberg ansluter till klubben. En spelare som spelar med fart, har näsa för poäng och alltid ger allt på isen.

Välkommen till Mariestad Bois!

– Tack så jättemycket!

Hur kommer det sig det blev Bois?

– Jag har spelat i den västra serien i fyra år, och känner till hur Mariestad spelar, De spelar en rolig, fartfylld hockey som ska bli rolig att spela. Sedan jobbar jag och tjejen i Skövde och tanken är att vi ska bo kvar, vi ska byta lägenhet här snart.  Sedan bor tjejens familj i Värmland och min i Skaraborg så då passar det bra att spela i Mariestad.

Det är ändå en lite kontroversiell övergång att gå från Skövde till Mariestad, hur känner du inför det?

– Som du säger är det lite kontroversiellt, men jag hoppas Skövde förstår varför jag gör det här. Skövde har satt sig i en svår situation och det är osäkert om de reder ut det, det har gjort att jag måste se om mitt läge och leta nytt och då är Mariestad ett bra alternativ.

Hur var din säsong?

– Jag hade en ok start, och ett väldigt bra slut på hösten då jag tycker att jag spelade rktigt bra ishockey. Sedan vart jag tyvärr skadad precis innan juluppehållet, en skada jag sedan drogs jag med resten av säsongen och gjorde att jag inte riktigt kunde spela som jag ville. Så halva säsongen var bra, andra var mer trevande, det var tråkigt att inte kunna ge allt man har. Men som helhet får ändå säsongen rankas som godkänd.

Helt frisk nu?

– Jag har lite rehab klar, men jag är inte långt från 100%, så jag hoppas vara helt 1000 innan säsongen drar igång.

Beskriv dig som spelare!

– Jag är en fartfylld spelare som gillar det offensiva spelet, att hålla i puck och komma till lägen. Har näsa för mål och att göra spelarna runt mig bättre, så det är det jag fokuserar främst på.

Hur har du upplevt derbykänslorna?

– Det har varit väldigt roliga matcher., Det har inte blivit för grinigt, utan båda lagen har spelat rolig hockey och det har varit väldigt roliga matcher att spela. Det har varit mycket mål vissa och andra mer spännande, men alla har varit väldigt roliga matcher.

Vad har du för förväntningar på säsongen som kommer?

– För egen del att studsa tillbaka dit jag var i höstas då jag spelade riktigt bra hockey. För lagets del att gå till allettan och sedan vara med och kriga om att ta ett steg uppåt. Mariestad är ett lag som ska vara med och kriga om att ta sig uppåt, så det är målet.

Sportgruppen om värvningen:

”Emil är en kille som vi gillar skarpt och har stenkoll på efter hans tid i både Forshaga och Skövde. En spelare som ger allt, är målfarlig och en väldigt smart spelare. Det ska bli väldigt spännande att se hur Emil kan fortsätta att utvecklas med oss.”

Av Krister Holm

…och du!
Hemtrevligt i Skaraborg har tagit fram ett perfekt erbjudande för dig som BoISare! Boka ett hemstädabonnemang och få 500kr rabatt, varav 250kr går direkt tillbaka till BoIS!*
Kontakta Hemtrevligt i Skaraborg på 073-041 99 02 alternativt [email protected] och uppge att du vill stötta BoIS med ditt städabonnemang.
* Detta gäller om du bokar ett abonnemang på minst 3 timmar varannan vecka. Gäller vid första städtillfället.