Inför Segeltorps IF vs Väsby

Det intensiva matchandet fortsätter för Väsby Hockey. Två dagar efter Huddingematchen väntar ännu ett Huddingegäng, men nu i form av Segeltorps IF. Det är ett gäng som famlar lite efter formen efter sexa raka förluster i seriespelet men trots alla dessa förluster har laget ofta varit nära poäng i matcherna. Senast i fredags på Gotland förlorade laget med hela 9-3 men spelmässigt var det faktiskt jämnt och matchen stod länge och vägde och det var först i slutet som försvarsspelet fallerade för ”Torpet”.

 

Fallerade gjorde ju även Väsbys försvarsspel i måndags. Det var i otakt, otajmat och första passningen från egen zon satt sällan där den skulle. Men så kan vissa hockeydagar vara. Väsby mötte ett riktigt tänt och fränt Huddinge och kunde åtminstone inte i måndags matcha södergänget.

 

Får man ta med sig något positivt från matchen så är det väl att den bör fungera som en bra tändvätska inför onsdagen. Nu vet alla att kampen måste upp. Noggrannheten måste vara där under minst sextio minuter och lagdelarna behöver tala samma språk med varandra.

 

Jag har tagit några ord med Martin Liljekvist för att reda ut vad som egentligen hände i måndags och hur man bäst tar sig ur denna grop igen. Så här säger Martin om det.

 

Hej Martin! Vilken käftsmäll vi åkte på mot Huddinge igår. Hur skulle du vilja summera tillställningen?

– Tjena Krister! Ja, det var verkligen en tuff match för oss. Helt klart vår sämsta match för säsongen. Jag tycker att vi slarvar på tok för mycket och ger dem gratischanser. Vi blev väldigt långa mellan backar och forwards vilket då ger dem tid att använda sin skicklighet och vi blev sårbara.

 

Efter en pigg inledning av oss tappade vi det mesta efter 0-2. Vad var det som hände i vårt spel efter deras ledning?

– Dem lyckas få in 2 mål tidigt vilket skapar mycket energi för dem. Jag tycker att vi måste kunna försöka vända det mot oss som en väckarklocka att det är dags att steppa upp. Men vi lyckades inte med det utan fortsätter istället att slarva vilket då straffade oss.

 

Hur kan vi skaka oss av denna kalldusch inför onsdagen tror du?

– Det är fanatiskt skönt att vi har match så pass tätt inpå. Det är nu vi ska kliva in och studsa tillbaka och visa vilket grymt bra hockeylag vi är. Denna match är historia nu, det är bara att blicka framåt och vi kommer vara oerhört laddade mot Torpet!

 

Det går ju inte att gråta över spilld mjölk utan vi får fylla på kannan igen. Hur ska vi nu ta oss an Segeltorp?

– Vi ska spela med mycket energi, och med ett enormt revanschsug. Vi får använda matchen mot Huddinge som tändvätska.

 

För din del innebär det att du kommer ”hem” till Huddinge igen och får spela på näst intill hemmais. Kommer hela släkten och kikar på dig då?

– Haha, ja precis! Kul att spela match kring hemmatrakterna, familjen kommer som vanligt säkerligen att vara på plats.

 

Hur känns det annars själv i kroppen och är du nöjd med din säsong så här långt?

– Kroppen känns helt okej. Jag är absolut inte nöjd med min prestation så här långt även om jag känner att det gått lite uppåt senaste tiden. Jag har betydligt mer att ge.

 

Vad kan göras ännu bättre för att du ska kunna ta dig dit du strävar efter?

– Jag måste vara fullt fokuserad i varje moment, både på match och träning.

 

Onsdagens motståndare Segeltorp är ju ett fartfyllt lag som gillar att ställa om snabbt. Vad måste vi då vara vaktsamma med i vårt spel utifrån det faktumet?

– Segeltorp känns som ett ganska flängigt lag som inte direkt har någon specifik spelidé utan går mest på fart och individuella prestationer. Så det gäller att vara vaksamma hela tiden.

 

Vad kommer du ihåg från vårt senaste möte mot dem då vi vann med 4-0?

– Jag har för mig att vi hade ganska stort övertag i matchen men att vi lyckades släppa till lite farliga chanser för dem när vi gick lite för hårt offensivt. Som jag sa, så får vi vara vaksamma.

Slutligen Martin, varför studsar vi tillbaka och vad fäller avgörandet?

– Som sagt så är vi revanschsugna och taggade på att gå in och visa vilket jäkla bra lag vi är! Det kommer fälla avgörandet!!

 

// # 15 Martin Liljekvist

 

Segeltorp har ett ungt och piggt gäng som är rätt roliga att se på. De ställer om snabbt, åker mycket skridskor och är inte alls oävna framför motståndarkassen. De har få spelare kvar från fjolåret men en som var med även då är snabbskrinnaren Robert Sterling-Berglund. Tjugosjuåriga Robert har varit med ett tag och får sätta ord på Segeltorp och vad han tror om onsdagens match.

 

Hej Robert! Efter en relativt lovande inledning för er har ni nu haft det lite tyngre på sistone. Vad är det som inte riktigt fungerat i ert spel på sistone?

– Hej Krister! Två delar har vi brustit i den senaste tiden. Den första är, oförmågan att kunna bevaka en ledning i tredje perioden. Vi fallerar istället och blir av med tre poäng. Här behöver vi hitta ett recept att kunna stänga matcher. Ineffektiviteten framåt är en annan del. Det inkluderar även spelet i 5mot4 som behöver komma upp ordentligt. Det är dom här två detaljerna vi främst behöver slipa på för att vinsterna ska börja trilla in. I övrigt så lirar vi bra hockey och har matchat alla lag i serien.

 

Senast pressade ni Visby/Roma relativt länge i den sista perioden men sedan rasade ni ihop mot slutet. Hur skulle du vilja beskriva er insats på Gotland?

– Svårt att säga godkänd när siffrorna blir 9-3. Men vi lirar en frejdig hockey över hela banan (i 50 minuter). Med lite bättre utdelning hade det kunnat blivit dramatik.

 

För din egen del har det endast blivit sex matcher hitintills i Torpet tröjan. Facit på dessa är dock fint för dig med sju tagna poäng och endast -1 i plusminus statistiken. Hur kommer det sig att det endast blivit sex matcher och hur känns formen?

– Jag har dragits med en knäskada som har stoppat mig från spel. Har tappat flåset en aning så det hoppas jag kunna hitta så fort som möjligt.

 

Trots de många förlusterna, ser du några positiva tendenser i ert spel som ni tar med er inför mötet mot oss på onsdag?

– Ja, oja! De detaljerna vi jobbar på, som kommer skörda frukt i framtiden ligger oss nära till hands. Det gäller bara för oss att plocka fram det mer frekvent.

 

Vad tror du väntar er där när vi står för motståndet?

– Ett formstarkt Väsby som verkar ha fått pusselbitarna på plats.

 

Vad känner du till om årets Väsby, du missade ju första mötet, och finns det något speciellt i vårt spel som du tror ni behöver vara vaksamma mot?

– Svårt att säga om just Väsby, men man märker generellt att topplagen har en spelidé som sitter i ryggmärgen på spelarna. Ingen kör sitt ”eget race”. Där tror jag den stora skillnaden ligger mellan ett topplag och ett lag i den undre halvan.

 

Finns det några i ert gäng som lyst lite extra på sistone som du tycker att vi i Väsby ska kika in lite extra?

– Vi har många skickliga spelare. Men får höja varningens finger för vår dansk, Sören Dritz-Larsen. Har inte sett någon besitta ett hårdare handledsskott på den här nivån än honom. Johannes Yucel har ett otroligt driv i åkningen så kommer han loss med fart kan det hända saker.

 

Slutligen Robert, varför tror du att ni bryter trenden på ondag och vad fäller avgörandet?

– Att vi är hungrigare efter en vinst. Marginalerna kommer falla i vår favör.

 

// # 13 Robert Sterling-Berglund – Segeltorps IF

 

Matchen sänds på nätet och länken till sändningen finner ni här:

https://live.hockeyettan.se/live/20763

 

// Krister Holmgren