Ordförande Magnus Kling om läget i klubben

Hemsidan har pratat lite med ordförande Magnus Kling för att höra hur det är i föreningen just nu och vad som är på G framåt.

Hur är läget i föreningen just nu?

God stämning under rådande omständigheter skulle jag säga. Vi arbetar för fullt med årsbokslut, revisionsrapporter och den typen av aktiviteter som sker så här års när man lägger en säsong bakom sig och summerar den. Vi kan som alla andra konstatera att covid-19 har påverkat oss brutalt. Men likafullt så jobbas det frenetiskt med bygget uppe i hallen som de allra flesta vet. Både a-lag, junior och a-pojk har gått igång med sina barmarks- och fysträningar. Sportgrupp jobbar intensivt med att bygga ihop ett a-lag som  snart är på plats. Vi i styrelse och organisation i övrigt har fullt upp med att planera inför kommande säsong.

När säsongen tog slut som den gjorde så blev det en del inställda cuper och matcher, det måste ha påverkat ekonomin en hel del.

Ja det har påverkat ganska mycket och vi såg ganska tidigt att här blir det ett bortfall. Vi hade en förhoppning om att kunna gå in i en kvalserie med allt vad det hade inneburit. Föreningen hade mått bra av att vi hade kunnat genomföra våra hemmacuper och fått spela med publik på läktarna. Nu blev det inte så och vi försöker anpassa oss utifrån den situationen. Vi har som många föreningen lämnat in redovisningar för att försöka ansöka om ett visst bidrag för det ekonomiska bortfallet. Vi får se vart det landar.

ATG hoppade av som huvudsponsor till Hockeyettan här nyss men som jag förstått det har ni fått alla pengar som ingick i avtalet för säsongen 2019/2020.

Ja Mariestad BoIS och övriga föreningar har fått den summan som man kunde räkna med att få med ATG som huvudsponsor för förra säsongen. De var i huvudsak sponsorer för livesändningarna som vi hade på nätet. Utan att gå in på krona och öre så gav de sändningarna 2019/2020 mer pengar än tidigare. Att ha en huvudsponsor av ATG´s kaliber har visat sig vara positivt för föreningen.

Det måste planeras för en säsong 2020/2021 nu även om vi i dagsläget inte vet hur den kommer att se ut. Hur ser de planerna ut?

Planen vi lägger nu är att vi ska kunna komma igång med vår verksamhet så likt det vanliga som möjligt under sensommaren/hösten. Nu är det ju alltjämt ovisst men det är så vi får lägga planen, det är så vi bygger vår organisation givetvis. Sedan så är detta med sommarcamper, cuper och allt vad det kan vara väldigt ovisst, den intäktsdelen. Om vi skulle köra igång med en Hockeyettan där vi inte får spela med publik så blir läget ett helt andra. Det vi jobbar efter är att vi på något sätt ska kunna komma igång med all vår verksamhet och förhoppningsvis kunna få publik till oss. Sedan vet vi ju inte hur många eller så.

Bygget kommer även att påverka verksamheten en hel del nästa säsong. Hur tänker ni där?

Vi vet att byggnationen i någon form kommer att pågå i stort sett hela nästa säsong. Vi ska självklart säkerställa de största bitarna som tex att alla bitar kring våra besökare ska falla på plats innan vi öppnar upp. Byggnationen mot fotbollsplanerna, omklädningsrummen och det, där kommer det vara en byggarbetsplats under stora delar av säsongen. Där kommer det att ställas ut provisoriska omklädningsrum som både gästande och egna lag kommer att nyttja. Det kommer att bli lite speciellt men det ska hålla en bra standard.

Där ligger ni i fas med planeringen tycker du?

Ja det tycker jag. Sedan har vi de fyra nyaste omklädningsrummen som ligger i B-hallen och där är snart bygget helt färdigt så de kommer vi kunna nyttja fullt ut. Det är i A-hallen vi kommer att märka det tydliga stöket om man uttrycker det så.

Ni gick ut ganska tidigt med att ni flyttar årsmötet tills i augusti. Jag har sett att vissa klubbar gör likadant medan andra har årsmöte nu i juni. Ni såg att för vår förening så var det bättre att flytta det rent säkerhetsmässigt då eller?

Vi som alla andra låg och avvaktade och tittade på hur övriga Hockeyettanlag och Hockeyettan själva skulle göra. Vi gjorde bedömningen att våra årsmöten har oftast så många medlemmar som kommer så det fanns en risk att det skulle bli mer än 50 personer. Då ville vi inte utsätta de som kommer till oss för någon oro att vi skulle tränga ihop oss i en konferenslokal eller cafeterian. Vi vill vare sig bidra till oro eller till smitta. Det var ett beslut vi tog ganska tidigt i styrelsen. Vi har sett att andra klubbar har valt att genomföra sina möten på lite andra sätt via webben och så. Vi i styrelsen håller våra möten just nu online över nätet så vi träffas inte heller fysiskt. Det fungerar men vi kände att ett årsmöte på det sättet skulle bli lite krångligt och lite för opersonligt. Vi räknar med att vi ska kunna ha ett någorlunda normalt årsmöte i augusti.

Avslutningsvis tänkte jag att du skulle få säga hur du känner kring a-laget just nu.

Föreningsmässigt tycker jag det känns riktigt bra att vi är igång som vi är och trots läget så finns den här härliga andan fortfarande överallt i våra trupper och engagerade ledare och föräldrar. A-lagsbyggnationen känner jag mig väldigt trygg i. Det har som jag nämnde tidigare varit ett frenetiskt arbete för vår sportchef och de ledare som är i a-staben. Vi är otroligt trygga i att vi återigen bygger ett lag som ska kunna slåss om en topplacering i grundserien, som ska kunna gå in i Allettan och sikta mot playoffspel och ladda på mot en eventuell kvalserie på samma sätt som vi hade ambitionen att göra föregående säsong. Vi lägger samma ambition för säsongen 2020/2021.

Då får jag tacka för ett trevligt samtal!

Tack själv! Jag vill lägga till att jag är riktigt stolt över vår levande hemsida där såväl medlemmar som följare/supportrar löpande får till sig aktuella händelser. Ansvariga för hemsidan och sociala medier gör ett fantastiskt jobb.

av Susanna Johansson