”Det ska bli skönt att slippa bussen ett tag”

Mot Lindlöven borta sköt Erik Aterius ett skott som målvakten tappade in. Och mot Sundsvall i söndags gjorde han ett så kallat ”spökmål”, ett mål som ingen såg var inne. 

Aterius själv erkänner att han inte såg huruvida hans skottstyrning, på Filip Rydströms passning i början av tredje perioden, var inne eller inte.

– Ska jag vara ärlig så såg jag aldrig det, då jag hade min back precis framför mig. Tur att det var andra som såg det. 

Men domaren såg att den var inne och dömde mål, vilket betydde 2-0-ledning i matchen, som Väsby sedan vann med 4-1.

Erik Aterius är annars en spelare som man förknippar med ett stenhårt och gediget jobb. Men den senaste tiden har det även trillat in en och annan puck.

Du har ju gjort lite ”udda” mål här på slutet. Bland annat mot Lindlöven för några veckor sedan. Men framför allt tänker jag på målet mot Kiruna – vad hände där? 

– Ja du, jag har absolut haft studsarna på min sida den senaste tiden, vilket så klart är kul. Men jag ser inte mig själv som någon målgörare i grunden. 

– Just målet mot Kiruna får jag ett skott i bröstet, som studsar på min kind. Sedan på vägen ner så försöker jag bara få träff på pucken. Jag lyckas lobba över målvakten, som tappar blicken på pucken helt och hållet. 

Vad säger du annars om vår helg, där vi tog fyra av sex poäng? 

– Okej, tycker jag, säger Erik och utvecklar: 

– Vi skulle så klart velat haft med oss tre poäng från matchen mot Piteå, då vi skapade otroligt mycket lägen, och där vi spelade en bra hockey över hela matchen.

Efter tre raka bortamatcher, varav långresan upp till Norrland, så väntar nu fyra raka (!) hemmamatcher för Erik och Väsbys del. 

– Det känns otroligt skönt att få spela några hemmamatcher nu. Det ska bli skönt att slippa bussen ett tag, och vi vet att vi är väldigt starka på hemmaplan, så förhoppningsvis fortsätter vi på det spåret, säger Erik Aterius.

Till helgen väntar matcher mot Piteå HC (lördag) och IF Sundsvall Hockey (söndag). Biljetter till bägge hemmamatcher köper du här eller direkt på arenan. Barn och ungdomar upp till 16 år går in gratis. 

Text och foto: Mikael Einarsson