KIF-tränaren: “Just nu gör vi bra grejer”

Två matcher – två segrar.

I helgen kan KIF ta nya, stora steg mot ett nytt kontrakt.

– Vi är nöjda med resultatet hittills men prestationsmässigt finns det mer att ge, säger tränaren Kim Sunna.

Helgens matcher:

Lördag, 16.00: Kovland-KIF.

Söndag, 16.00: Vännäs-KIF.

KIF har besegrat Lejon två gånger om (5-2 och 8-1) i kvalet hittills. Siffrorna är övertygande och segrarna gör att man toppar tabellen inför omgång tre.

Så här summerar Kim Sunna starten på kvalet:

– Vi är nöjda med sex poäng på de två första matcherna. Det har varit lite annat att möta Lejon som kommer från tvåan, jämfört med lagen från Hockeyettan. Vi försöker spela rakt, snabbt och enkelt och när vi gör det så straffar vi dem hela tiden. Prestationsmässigt finns det mer att ge.

Vad tänker du på då?

– Vi måste spela konsekvent i 60 minuter och hela tiden hålla oss till planen. Mot Lejon föll vi in i deras tempo och deras sätt att spela på. Det gäller att inte göra det utan att orka gnugga på.

Inför resan ner till Medelpad och Västerbotten rapporteras det om en skadefri och sjukdomsfri KIF-trupp (om inget oväntat inträffar sista dagen).

Mot Lejon senast tvingades Ludwig Wirtoft att vila efter att ha fått en smäll på träningen innan. Han ska dock vara tillbaka nu.

KIF är inne i en positiv trend. Om man räknar med de två sista omgångarna av vårserien har man nu fyra raka segrar. Och senast noterades sju olika målskyttar i protokollet, vilket tyder på bredd.

Nu väntar ännu ett division två-lag, Kovland på bortais.

– De är ett liknande lag som Lejon. De har lite äldre spelare med mer rutin som har spelat i Hockeyettan tidigare och även högre upp. Vi behöver vara noggranna vid blålinjerna och inte dra på oss onödiga utvisningar. Om vi gör det så kommer Kovland att behöva göra väldigt många bra grejer för att slå oss. Vi ska trumma på på vårt sätt och då kommer det att bli jobbigt för dem.

Efter 8-1-segern på hemmaplan senast var KIF-backen William Palovaara inne på samma resonemang som Kim Sunna: Det finns mer att hämta i det här KIF-gänget.

Han berättade även att det, fullt förståeligt, har varit en tuff tid att vara KIF-spelare under de senaste månaderna.

– Det är klart att det är en tuff sits men vi har hela tiden trott på det här. Vi vet vad vi kan och vi har visat att det finns där. Och det spelat har vi fått fram nu på den senaste tiden. Tid för reflektioner kommer senare. Det är här och nu som gäller. Just nu gör vi bra grejer, säger Kim Sunna.

Det bådar gott inför den kommande bortahelgen.

Tyvärr är hemsidans skribent bortrest utomlands och kommer inte att kunna uppdatera hemsidan efter de båda matcherna.

Vi ber om ursäkt för det och hänvisar till våra sociala medier under helgen.

 

Mattias Heikki