KIF vill avsluta säsongen på ett snyggt sätt

Kontraktet är klarat.

Pressen är borta.

KIF-spelarna kommer att kunna njuta av helgens matcher på ett annat sätt.

– För första gången den här säsongen kan vi bara gå ut och spela för att det är roligt att göra bra saker, säger tränaren Kim Sunna.

Lördag, 16.00: KIF-Kovland

Söndag, 16.00: KIF-Vännäs

Efter fyra raka segrar i kvalet står det alltså klart att KIF spelar i Hockeyettan även nästa säsong.

Eftersom hemsidans skribent var bortrest i London förra helgen gick ni miste om referat och citat efter matcherna.

KIF fick kämpa för 2-1-segern mot Vännäs. Och de gjorde det med bravur. Kim Sunna minns tillbaka:

– Det var en jävla krigarinsats. Vi hade inte många chanser men vi var giftiga när vi fick våra lägen och satte dem. Vi fick inte rätsida på grejerna och Vännäs tryckte på men ”Ludde” storspelade i kassen. Det var ett jäkla sätt att klara kontraktet på.

Lite rånarluvor på?

– Ja, det skulle man kunna säga. Men i ett kval är det bara segrar som räknas och på sätt och vis var det här ett skönt sätt att vinna på.

Känslan nu när det är klart?

– Efter slutsignalen var det en tomhet. En lättnad men också en glädje. Alla anspänningar släppte. Jag var rätt trött på bussresan hem. Det var svårt att hålla ögonen öppna.

Vad skulle du säga känslan i gruppen var?

– Först och främst en lättnad, tror jag. Men jag hoppas att spelarna kan känna glädje också. Man ska inte bara känna lättnad, utan också glädjas över sina segrar, vi har krigat för det här på ett bra sätt under de här fyra omgångarna.

Hur tycker du att truppen har tagit sig an det här kvalet?

– Alla har ställt upp till 100 procent och krigat för varandra. Det är det som har krävts för att klara det. Det har varit svårt att möta lag från tvåan som inte spelat på ett sätt som vi är vana vid att möta. Vi har tryckt på att vi ska spela snabbt, rakt och enkelt och när vi har gjort det har vi straffat lagen med våra omställningar.

Efter helgen kan KIF lägga den här säsongen till handlingarna. Men två matcher återstår och KIF vill så klart avsluta snyggt.

– Det blir en annan kraftsamling för att prestera i de här matcherna. Vi har pratat om att det är första gången i år som vi kan gå ut och spela bara för att det är roligt att göra bra saker på isen. Det har vi gjort oss förtjänat av. Det kommer komma publik för att se oss och vi vill göra det så bra som möjligt inför dem och avsluta på ett bra sätt.

KIF-truppen är drabbat av sjukdomar och småskavanker. Under fredagen var mycket oklart kring hur man kommer att ställa upp.

Har du börjat tänka på nästa säsong redan?

– Inte så mycket ännu. Vi ska köra lördag och söndag nu och sedan ska jag stämpla ut i huvudet och ta det lugnt och reflektera över det som vi har varit med och och se vad vi har lärt oss. Sedan börjar jag tänka på framtiden.

Hur är din känsla, är revanschsuget stort i truppen?

– Jag har ingen aning faktiskt. Det får ge sig men det är klart att de som även kommer att vara med nästa säsong känner att de vill visa upp sig på ett bra sätt. Sedan får vi se vilka det blir, säger Kim Sunna.

Mattias Heikki