VIK-backen är nästa nyförvärv till lagbygget

Linden Hockey kan idag presentera klubbens andra nyförvärv.
Det är den snart 20-årige backen från VIK:s J20-lag >>Linus Jacobsson som är klar för den kommande säsongen. Den storväxte backen (194 cm, 90 kg) som senaste säsongen var lagkapten för sitt lag tar nu steget in i seniorspel. Linus har tidigare varit inlånad till klubben och hjälpte laget kvar i Hockeyettan.

Sportchefen Krister Cederberg kommenterar Linus inträde i klubben:
– Vi gillade det vi såg när han var inlånad hos oss under senaste säsongen. Vi får i Linus en stabil pjäs som kommer att tillföra mycket till laget i det defensiva spelet. Jag är övertygad om att Linus kommer ta nästa steg under Surenkins ledning.

Vi ställde tre frågor till Linus:

Hej och välkommen till Eskilstuna och Linden Hockey!
– Tja, tack så mycket!

Vem är Linus Jacobsson?
– Jag är en 19-årig hockeyspelare som från grunden kommer från Vallentuna. Jag har spelat de senaste fyra åren i Västerås ungdomslag. Gjorde även ett par matcher på utlåning till Linden redan förra säsongen.

Vad kan Eskilstunapubliken förvänta sig av dig som spelare?
– Av mig kan man förvänta sig en pålitlig back som kan spela puck och en kille som förhoppningsvis kan tillföra mycket positivt till laget.

Varför väljer du att spela för Linden?
– Jag väljer att spela med Linden för det känns som att det är något mycket intressant på gång i klubben. Jag tror att jag kommer att ha möjlighet till en mycket bra utveckling och vara med på en riktig resa.