Rasmus Sörgardt förlänger med Väsby

Han är fostrad i klubben sedan barnsben. Nu står det glädjande klart att Rasmus Sörgardt kommer att gå in på sin sjunde säsong i A-lagsdressen för Väsby Hockey.

Ett underbart besked för Väsby och alla som åskådare som kommer att få äran att avnjuta ännu en säsong där Rasmus Sörgardt kommer att leda backbesättningen. Rasmus är en riktig tvåvägsback på nivån och var nog Väsby bästa back den nyligen avslutade säsongen.

Förutom att bjuda på ett rejält backspel i egen zon är Rasmus en stark offensiv kraft. Den gångna säsongen stod han bakom 31 poäng (5+26) under grundserien och Allettan på sina 42 matcher och i kvalspelet gjorde han 11 poäng (3+8) på 15 matcher. Förutom det hade han fina +27 i plus-minusstatistiken vilket är tunga siffror som väl bevisar den klass som Rasmus besitter.

Rasmus har även byggt på sig rikligt med rutin under karriären och kommer att bli extra viktig framåt säsongsavslutningen då de riktigt avgörande matcherna står för dörren.

Sportchef Tom Tärnström om Rasmus Sörgardts kontraktsförlängning med Väsby.

– Så klart fantastiskt kul att Rasmus är med ytterligare en säsong. Han är en av seriens absolut backar och levererar ett riktigt bra jobb både defensivt och offensivt år efter år.

Vid pennan:

Krister Holmgren

Foto: Mikael Einarsson