Rutinerad center klar för Kiruna IF

Rutin, storlek och speluppfattning.

Kevin Loppatto är klar för Kiruna IF.

– Han kommer att bidra med mycket, säger sportchefen Thomas Jatko.

Namnet känner de flesta igen. Amerikanen som nu har hunnit bli 29 år gammal tog Hockeyettan norra med storm för ett par år sedan när han dunkade in 16 mål och 15 assist på 36 matcher för Vännäs.

Det gjorde att allsvenska Björklöven fick upp ögonen för centern och gav honom chansen i tre matcher. Även där blev det poäng från amerikanens sida, i form av ett mål på tre matcher.

Efter den säsongen har karriären gått vidare i Boden, Halmstad, Tyringe och Teg, innan det blev spel i franska andra ligan och i tyska tredje.

Nu är det alltså klart att det blir spel på svensk mark igen för Kevin Loppattos del.

– Vi känner till Kevin från hans tid i Vännäs och Boden. Utgångsläget är naturligtvis bra eftersom han har spelat i den norra hockeyettan tidigare. Han är en spelskicklig center som kommer bidra mycket med sin erfarenhet och rutin, säger Thomas Jatko.

I och med att den 188 centimeter store och 95 kilo tunge pjäsen är klar har KIF spikat centersidan inför kommande säsong.

Simon Thyni, Jesper Landström och Hjalmar Esko är övriga tre som är tänkt den rollen.

Tidigare i somras blev det officiellt att Ludwig Wirtoft och Oliver Lindgren inte kommer att spela i KIF nästa säsong. Wirtofts karriär fortsätter i Hasle/Lören i norska tvåan, medan Lindgren har valt att flytta till Stockholm för att spela med Huddinge.

Vi tackar Ludwig och Oliver för tiden i KIF och önskar dem lycka till framöver.

Mattias Heikki