Malung vände 0-3 till 6-3 mot Kumla.

Efter en svag inledning kunde Malungs IF ta en viktig trepoängare i mötet mot Kumla HC på hemmaplan.

Kumla HC kom ut starkt till skillnad från hemmalaget som var märkbart bleka. Övertaget gav gästerna  ett powerplay som de utnyttjade efter 7,10. Även 0-2 kom i första perioden efter 11,29.
Skotten i första perioden 7-14.

Till andra perioden kom Mif ut med bättre intensitet och fart men trots det kunde Kumla HC göra 0-3 efter 5,19. Några minuter senare fick Malungs IF ett powerplay som Fjällkeborn gjorde mål i assisterad av Ax och Jacobs. Även 2-3 kom från Fjällkeborns klubba assisterad av Söderlund och Knuts, tid 11,22. När ett nytt numerärt överläge kom för hemmalaget gjorde Olsson(29) 3-3 och även här var Fjällkeborn delaktig som framspelare tillsammans med Ax. Även 4-3 målet innehöll assist av Fjällkeborn och gjordes av Söderlund.
Skotten i andra perioden 11-4.

Tredje perioden böljade en del fram och tillbaka men gästerna verkade mer och mer slitna, och skapade inte så många farliga lägen. Istället kunde Jacobs göra 5-3 efter 15,12 i ett powerplay assisterad av Fjällkeborn och Olsson(29). Knuts(7) kunde sen på egen hand punktera matchen och fastställa resultatet till 6-3.

Skotten i tredje perioden 9-8.
Skott totalt 27-26.

En viktig seger för placeringen i tabellen och en riktigt skön vändning. Men det är nog klokt att vara med även i starten av kommande matcher. Närmast väntar Surahammars IF på bortaplan onsdag 13/11.