Seger i Surahammar

Malungs IF vann i Surahammar med 1-4.

Den första perioden inledde hemmalaget något bättre, men sen tog MIF över och vann skotten med 9-2 och perioden med 1-0. Målet gjordes av backen Gustav Granquist som följde med upp i anfallszon och gick på mål för en styrning och sedan kunde han slå in returen bakom Suras målvakt vilket var Gustavs första mål i MIF.

I början av andra perioden stressade Kristina Ferletak en Suraspelare som gjorde att Emil Ax fick pucken framför mål och kunde enkelt sätta 0-2. Därefter så tog dock Sura över spelet mer och vann skotten i perioden med 13-6, men de fick inte in någon puck bakom Isac Ohlsson.

I tredje perioden blev det inga mål förrän slutminuterna då Sura tog ut målvakten och lyckades få in en reducering till 1-2. När de sedan en liten stund senare tog ut målvakten igen så slog Emil Knuts in pucken i anfallszon och David Knuts kunde hitta Jesper Rosdahl som gjorde sitt första mål i Malungströjan. Sura hade dock inte gett upp och tog återigen ut målvakten. De tryckte på och la spelet i MIF:s zon, men Felix Fjällkeborn fick pucken och passade Emil Knuts som hittade nätet. Med 1-4 var matchen avgjord då det bara var 14 sekunder kvar.