Officiellt: Max Lalander förlänger med Lindlöven

Max Lalander fortsätter hockeykarriären och han gör det givetvis i Lindlövens IF. 26-åringen har återhämtat sig helt från höstens allvarliga huvudskada och har fått grönt ljus från läkarna, vilket innebär att poängmaskinen är klar för sin åttonde raka säsong i Löventröjan.

– Vi får in en av Hockeyettans bästa målskyttar, en kille som tävlar och en spelare som vill vinna till varje pris! Max är relativt lågmäld i omklädningsrummet och kan uppfattas som lite blyg, men när hjälmen sätts på huvudet så finns det bara en sak som gäller – att vinna till vilket pris som helst. Max kommer naturligtvis att bli riktigt viktig i alla offensiva situationer för oss!, kommenterar Tomas ”Osten” Östlund.

– När jag fick klartecken av läkarna var det ett självklart val att spela en säsong till! Och framförallt då efter att ha sett hur lagbygget ser ut, fyller Max Lalander i.

Sportchef Östlund har hållit Max som något av en joker i lagbygget inför kommande säsong. Förklaringen till det är den hjärnskakning och medföljande huvudskada som forwarden åkte på i höstas, som slutade med att en cysta sprack i huvudet.

“Omöjligt att ersätta en kille som Max”

Rehabperioden har varit lång men lyckad och Max är idag friskförklarad – och minst sagt laddad för en comeback på hockeyrinken. Forwarden har sedan han anslöt den 2:a januari 2014 varit en tongivande spelare som öst in poäng för Lindlöven. Totalt står Max på 114 mål och 104 assist i tävlingssammanhang i klubben.

– Ja, vad ska man säga? Jag är först och främst så glad att Max kör en säsong till! Med tanke på vad som hände med honom förra vintern så har jag inte vågat tro på mer spel, förklarar “Osten” och berättar vidare;

– Vi har inte pratat så mycket hockey med Max, utan bara haft en allmän dialog och väntat på vad läkarna har haft att säga. Det visade sig här under sommaren att läkningen gått precis så bra som man kan önska sig och Max ville verkligen spela minst en hel säsong till. Och hur ska man kunna ersätta en kille som pangar in så mycket puckar som Max gjort under åren i Lindlöven? Omöjligt.

Max Lalander
Född: 21:a november 1993
Position: Forward
Klubbar som A-lagsspelare: Örebro Hockey, Kumla HC, Örebro Hockey (lån), Kumla HC, Lindlöven
Statistik i Hockeyettan: 295 matcher, 143 mål, 125 assist, 268 poäng

Text: Hannes Feldin