Huvudtränare för J20 klar

Nu kan vi äntligen presentera vem som kommer axla rollen som huvudtränare för J20 och som får Thomas Spångberg vid sin sida, nämligen ingen mindre än Karl Malmquist.

Berätta kort om dig själv, vem är Kalle?

Jag är en 30-årig före detta målvakt med stor passion för ishockeyn, jag kommer ursprungligen från Boden men flyttade därifrån i samband med gymnasietiden. Under min aktiva karriär som målvakt har jag hunnit med att representera Kiruna, Östersund och Brunflo i Hockeyettan, har i övrigt tillbringat två säsonger som spelare i Frankrike och den fantastiskt fina staden Paris där hockeyn generellt är väldigt liten men där dom som driver utvecklingen har enorm passion. De senaste tre åren sedan jag själv avslutade karriären har jag haft äran att ansvara över målvaktsutvecklingen från J18 till a-lag, jag har även varit med och hjälpt till som sportchef i Brunflo under en säsong och nu står jag här som huvudansvarig för J20!

Vad har du tankar kring att ta över som huvudtränare för J20? 

Det ska såklart bli oerhört roligt, jag känner ju alla grabbarna sedan tidigare så det blir ingen större process att ta sig in i på så sätt, den största skillnaden blir nog matchcoachningen där jag nog kommer att få arbeta med mig själv för att hålla lugnet i båset. Jobbet som huvudtränare har dock alltid lockat mig då jag drivs av att bygga och sammansvetsa lag samt att ta ett större ansvar för en hel grupp. Jag är spänd och förväntansfull på det som komma skall!

Vad är dina förhoppningar kring uppdraget? 

Mina förhoppningar är såklart att vi ska vara uppe i toppen och tävla av J20 Elit och det förväntar sig nog laget också då man besitter stor potential. Utöver det så ser jag framemot att jobba med den individuella utvecklingen av spelarna där vi gemensamt i gruppen ska se till att pusha varandra till att bli bättre varje dag.

Kommer du lämna din roll som målvaktstränare? 

Jag kommer fortsatt att närvara på i princip alla a-lagets träningar där mitt jobb med målvakterna fortsätter, nu blir det såklart vissa träningar som går bort när det är match med J20 till exempel, sedan har jag även ett konsultjobb i Norge via mitt egna företag som gör att jag måste dit och jobba några dagar i månaden men det har vi hittat en bra lösning på då vi har Markus Molin och Jörgen Själin i huset som kan hjälpa till med de få ispassen jag i så fall missar. Dock är det osäkra tider i och med pandemin så för tillfället släpper dom inte in mig i landet och jag kommer fortsatt vara på hemmaplan så länge det håller i.

När det gäller juniorerna så fortsätter jag med på NIU och LIU-träningarna där jag och målvakterna får jobba individuellt för att maximera sin egen utveckling, så det känns bra att målvakterna fortsatt får sin beskärda del.

 

Finns något samarbete mellan juniorlagen och a-lag? 

Självklart! Vi har exempelvis en röd tråd gällande spelidé och fysträning som vi bedriver vilket också förenklar uppflyttning av spelare mellan lagen från U16 upp till representationslaget. Till exempel nu är fyra juniorer (Casper Larsson, Elias Lindström, Jesper Fastesson och Erik Lind) för tillfället uppe och tränar permanent med a-laget och gör det väldigt bra där. Steget från den absoluta toppen i J20 Elit är inte jättestor och förhoppningen är att fler ska få prova på träning och matcher med a-laget i år. Tanken med ett tight samarbete mellan juniorlagen är att vi i slutändan ska kunna bli ännu mer självförsörjande med egna killar som gått via hockeygymnasiet och upp till a-lagsverksamheten.

 

 

Vi önskar Kalle och Thomas stort lycka till med J20!