Allsvensk forward till BHF!

Emil Lind återvänder till Borlänge Hockey efter sju säsonger på vift. Emil lämnade BHF som till U15 då spel i Leksands U16 Elit lockade. Efter fem säsonger i Leksand där han spelade i U16, J18 , J20 och två matcher i Leksands A-lag flyttade Emil vidare till Södertälje. I SSK har Emil hunnit med att spela 42 matcher i Hockeyallsvenskan.

– Det känns riktigt roligt att komma hem till Borlänge Hockey igen. Som liten grabb drömde jag om att få dra på mig A-lagströjan, och nu får jag det. Borlänge är inne i en intressant resa och på den resan vill jag vara med. Den senaste säsongen i SSK var lärorik, jag har främst utvecklat mitt defensiva spel. Nu hoppas jag att jag kan vara med och bidra med spelet över hela i isen i BHF, säger Emil Lind.

– Med Emil i laget får vi in en till kille som är med och producerar framåt. Han är en offensiv spelare med grymma spetskvaliteter. Sista året i Södertälje har han haft en roll där han har varit en hårt jobbande forward som har utvecklat honom till en mer komplett hockeyspelare. Han tillför ett stort driv som kommer visa sig på både på träningar och matcher. Som människa är han en lugn och trygg person men även en stor karaktär som kommer speglas på plan. Det är inte påsk än men det här var bästa tänkbara påskägg som Borlänge Hockey kunde avsluta veckan med att öppna, säger Sportchef Mattias Bergdahl.

 

FAKTA EMIL LIND
Född 3 mars 1999
Längd: 181 cm
Vikt: 81 kg
Moderklubb: Borlänge HF
Övriga klubbar: Leksands IF, Södertälje SK