Viktiga poäng på spel!

Det ör viktiga poäng som står på spel när Bois imorgon tar emot sjundeplacerade Borlänge. Bois har just nu fem poängs marginal ner dalalaget, så vid seger så kan de haka av dem. Det är också något som Bois tränare Andreas Appelgren gärna ser givetvis, även om han varnar för en tuff uppgift. 

Andreas: Vi börjar som vanligt med senaste matchen där det blev förlust mot Forshaga med 3-2. Det var inte vad vi hoppades på!

– Nej man hoppas aldrig på förlust, men det är tuffa matcher i Forshaga. Det brukar vara tufft där man får kämpa i underlägen, men vi brukar kunna vända och vinna till slut. Vi trodde vi skulle kunna reda ut det den här gången också, och känslan efter var att vi borde ha klarat av att vinna den även om vi släppte tre mål. Det var ingen plattmatch utan vi var det spelförande laget. Vi spelar oss ur egen zon på ett bra sätt och har bra genomgångar av mittzonen och mycket puck i offensiv zon. Vi skapar också en hel del lägen. Sedan saknade jag kanske pushen lite sista 10, vi saknade lite kraft att ta oss in på mål. Så en besvikelse över förlorade poäng, men vi gör ingen plattmatch. Man måste ibland credda motståndarna med, de gjorde en bra insats och hade en bra målvakt och ett uppoffrande spel.

Vad saknades för att vinna till slut?

– Vi gör 1-0 och sedan har ”Tellan” (Oscar Tellström) ett friläge och Otto ett till men de missar. Lukas Larsson har ett jättebra läge och Aronsson med, det var a-lägen, dom måste man nypa dit för att få lite marginal. Sedan har Lukas ytterligare några bra i tredje inspelad i slottet, och i andra har vi massor med puck i anfallszonen och skott i stolpen bland annat. På nästan 40 skott måste man göra fler än 2 mål. I sista gör de det bra, där fick de tiden att rulla på när de spelade än mer defensivt. Vi tar ut målvakten och har skott som letar sig förbi alla men utanför, så det var pricken över i som saknades bara. Tråkigt puckarna inte studsade rätt, men prestationen är helt ok även om vi kan bättre, men Forshaga borta är inte lätt ska man veta.

Just effektiviteten har ni varit bra på tidigare…

– Ja så man får inte dra för stora slutsatser utav en match bara, utan vi får acceptera att motståndarna hade en bra målvakt och ett bra försvar, ibland är det så, ibland får man acceptera det. Vi får bli vassare nästa match istället.

Ni var återigen bra i special teams.

– Ja vi hade två powerplay och sätter ett av dom, men får ändå 33% i powerplay bara, jag förstår inte varför. Boxplay är bra också, där skapar de inte mycket och vi gör ett mål, så det vinner vi till och med. Det är i spelet 5 mot 5 då vi har mycket puck men där vi skulle behöva ha tagit vara på chanserna.

Vi fick se Ace Cowans för första gången, vad var dina intryck av honom?

– Det syntes att det är skillnad på att träna och spela match, det blir svårare när man har en motståndare som jobbar hårdare än vad det blir på en match. Men han hade bra speed och bra puckkontroll och bra passningar. Sedan faller han inte in vårt spelsystem ännu, men det är ett yrväder, får han lite matcher i sig så kommer han bli en tillgång för laget. Så en intressant debut.

Är det några spelare du vill lyfta fram, Jesper Lindén känns given kanske som tvåmålsskytt…

– Ja det blir Lindén som vanligt. Sedan tycker jag Broeng gör det bra med. Han är kreativ och ligger bakom mycket av det offensiva och får igenom skott från blå. Lukas Larsson gör återigen en jättebra match, hela den formationen med Tellström med är bra match efter match. Men Lukas spelar mycket och håller ihop det jättebra.

Imorgon väntar Borlänge, ett Borlänge ni förlorade mot i första mötet i Borlänge. Vad har du för tankar inför matchen?

– Ja det var en förlust senast, men då var vi riktigt dåliga, det var en svag prestation. Nu är vi revanschsugna och vill ha igen poängen vi gav dom då. Det kommer nog bli lite playoffstuk då det är viktiga poäng på spel, vi vill visa att vi är bättre än vi var där uppe.

Vad gör Borlänge svårspelade?

– Vi har haft svårt för dom där uppe, vi har knappt gjort någon bra match där. Det var någon träningsmatch vi vann med 6-1, men annars så brukar vi förlora. Då har det gått bättre hemma, men de är homogena och försvarar sig bra och har snabba spelvändningar. Ett bra lag med bra verktyg, så det kommer bli en jämn och tuff match.

Vad blir viktigt för er del?

– För oss är det att vi trots allt får till vårt eget spel, att vi får igång presspelet och ger dom lite tid med puck, så vi får mycket tid i anfallszon. Då är vi svårslagna. På med blåstället och ut och jobba stenhårt, det kommer bli lite playoffkänsla nu när viktiga poäng som står på spel.

Ja det skiljer bara fem poäng ner till Borlänge!

– Ja serien är spännande, den är jämn, så det blir häftiga matcher. Förmodligen kommer det bli så hela vägen ut. Men det är så man vill ha det egentligen, man vill spela matcher som gäller något, där det gäller lite extra och där gäller att vara noggranna och på tå varje kväll. Men det är en jämn serie och viktiga poäng, det gäller att hantera det och av det jag vet av mitt lag så brukar vi vara bra när det ställs på sin spets, så det gynnar oss.

Till sist: Hur ser skadeläget ut?

– Hugo Pettersson och Ludvig Collberg saknas, i övrigt är samtliga tillgängliga.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström