Ronny inför Surahammar hemma!

Bois gjorde en riktig plattmatch senast mot Falun där man förlorade med 5-4 efter sudden. Men det får bli en nyttig lärpeng, för imorgon väntar en ny match mot ett på papperet svagare motstånd, men inget motstånd får underskattas. Därför hoppas tränare Ronny Helander på ett betydligt mer påkopplat Boislag imorgon.

Förlust mot Falun senast, vad hände?!

– Där ser man vad som kan hända när man inte är påkopplad, då kan det bli så tyvärr. Det är en besvikelse att vi inte kan göra en bättre match. Falun går stenhårt medan vi inte riktigt är där, en läropeng helt enkelt.

Visst brukar det kunna bli så efter derbyn?

– Ja efter derbyna så kan det bli så här, men det är ingen ursäkt, mer en förklaring. Vi försökte peppa laget och sätta mål att vi skulle gå för serieseger, vi var lite rädda för att det kunde bli så här. Vi försökte peppa, men vi är inte rejäla där ute på isen, då blir det jämnt.

Framför allt kanske det gällde försvarsspelet, det kändes som att ni inte var på plats!

– Nej vi går inte in ordentligt, svänger undan och får inte topp i spelet. Är man inte där från start är det svårt att koppla på, då måste man kriga. I tredjeperioden hade vi ändå ett övertag, men vi hamnar i ett tidigt underläge och de försvarar sig bra, medan vi inte får till det. Ett av få glädjeämnen är att vi kan få in en kvittering med utplockad målvakt. Men vi drar ett streck över matchen, vi får skämmas lite, och ta nya tag. Jag hoppas vi har ett lag som är ordentligt taggade imorgon istället.

Jag tyckte det kanske var lite samma sak med försvarsspelet i derbyt med, att ni inte riktigt fick den där träffen i försvarsarbetet. Är det en liten dipp i försvarsspelet?

– Ja är du inte helt påkopplad, så kommer man ner i egen zon och ska försöka rädda upp varandra, så har det sett ut i båda matcherna. Att vi blir för mjuka och pucktittande. Samma mot Falun, där måste vi upp. Vi måste ut och smälla på mer, det är något vi pratat om sedan i senast, så får vi se om det gått fram det vi förmedlat. Att gå ut 100% och inte tro man kan fiska till oss en puck och gå till anfall. Nu fuskar vi, drar iväg i förtid och slår långa pass och kommer ensamma till anfall. Vi hoppas få se en förbättring imorgon.

Finns det något positivt att ta med sig, spelare att lyfta fram eller del av spelet?

– Nej egentligen inte, efter en sådan här match så måste man konstatera att vi kan göra allt bättre, det enda lilla positiva var att vi kan kvittera när vi tog ut målvakten.

Nu väntar Surahammar imorgon, är det försvarsspelet ni pratat om bara inför den matchen?

– Dels försvarsspelet, och dels att komma ut med fart. Åker vi skridskor följer det andra med. Men vi har två bra träningar, och en revanschlusta i laget. Vi vill behålla serieledningen, så nu är det lite upp till bevis, hoppas vi är redo att göra jobbet imorgon.

Du ändrade formationer inför matchen för att se till att hålla dem på tå, hur tyckte du att det föll ut?

– Nej det föll inte ut som man önskat, troligtvis går vi tillbaka till de gamla formationerna igen.

André Astley Rydberg fick göra några byten senast, hur tyckte du att det såg ut?

– Kul att han är tillbaka i spel, sedan är han lite matchovan, men han fick känna på det och han gjorde det helt ok med tanke på att han inte spelat på så länge. Så håller vi tummarna för att det fortsätter se bättre och bättre ut, han och Hugo ser piggare ut för varje träning.

Spelar de imorgon?

– André är uttagen till match, Hugo får bygga upp sig lite till. Men han ska vara klar för spel innan serien är över.

Vem står?

– Sandberg står imorgon.

Av Krister Holm