Ronny inför revanschmötet med Tranås!

Bois visade moral senast mot Surahammar där man lyckades vända ett 2-0-underläge till en 4-3-seger. Men nu väntar än tuffare motstånd då Tranås står på agendan. Tranås var enda laget som slog Bois första halvan så det är ett revanschsuget Boislag som beger sig till Tranås. Bois tränare Ronny Helander trycker på vikten av ödmjukhet och fart när han lyfter fram nycklar till seger. 

Det blev seger mot Surahammar senast även om det satt långt inne efter en urusel start!

Ja det får man säga, det var 0-2 snabbt. Vi var inte riktigt vakna, går lite för mycket på offensiv sida och får en kalldusch. Men vi repar ändå mod och tar över matchen successivt. Men de får några kontringslägen då vi är lite oödmjuka och gärna vill spela anfallshockey. Sedan måste vi lära oss att leder vi med 4-2 så ska vi kunna kontrollera av matchen och inte dra på oss två utvisningar och vinna med andan i halsen istället.

Det var tredje lite svagare insatsen i rad, tränar ni hårt?

Nej inte överdrivet hårt även om vi höjt dosen, men det kan vi inte skylla på. Utan i de senaste två matcherna har vi pratat om saker men då måste vi också göra det. Vi pratar om att man inte får tappa puckar på offensiv blå och gör det ändå. Vi har för långa byten med 2-3 vågor i anfall, då är man trött när man ska försvara sig sedan. Det är oödmjukt mot laget och laget måste man alltid sätta i första rummet. Vi satte oss tidigt i bra läge, så jag kan ha en viss förståelse att man inte är 110% påkopplad även om man som tränare vill se det, men vi faller ifrån lite för mycket. Vi har diskuterat detta och vill se en förändring de sista tre matcherna för att gå in med en bra känsla inför allettan.

Vad tar du med dig för positivt från matchen?

Att det är starkt att ligga under med 2-0 efter tre minuter och ändå gå in och vända matcher. Vi visar ändå upp ett bra tålamod, vi blir inte stressade, och spelar bitvis också riktigt bra ishockey, men vi behöver bli jämnare över 60 minuter. Högstanivån är väldigt hög, men det handlar om att vara framför kassen och göra målen med.

Johannes Jämsén fick göra sitt första seriemål, det måste ha varit skönt för honom?

Absolut, det är en offensiv spelare som väntat på att få göra första målet, sedan kommer det till på ett märkligt sätt, men han är där och har lite flyt, men givetvis var det skönt att han får göra sitt första mål. Sedan spelarmässigt så tycker jag André (Astley Rydberg) som får kliva in gör det riktigt bra med hänsyn taget till att han inte spelat på länge. Den enheten är den som minst frångår systemet och har bra trafik på kassen, den kedjan såg spännande ut med Lukas på en ytterposition.

Ja framför allt i första perioden tycker jag André nästan leder laget!

Ja han fördelar pucken och driver sedan på mål och ger tyngd i anfallsspelet. Sedan kanske inte orken är där riktigt ännu, men det är nyttigt för honom att spela en hel match på fyra kedjor. Det är en tvåvägsspelare som ligger rätt och gör bra bedömningar på isen, och med tanke på att han inte spelat på länge så var han riktigt rolig att se.

Nu väntar match mot Tranås, det lag som gav er enda förlusten under första halvan av serien. Är det ett revanschsuget Boislag?

Absolut, och det är dessutom ett lag vi kommer möta minst två gånger till under serien. Det är lättare att tända till när man möter ett topplag vi kommer möta igen, så hoppas vi är mer rejäla och gör saker vi pratat om.

När de var i Mariestad så stängde de ner er effektivt, har du hittat något motmedel?

De spelar med bra fart, då gäller det att svara upp med ännu mer fart, det handlar om att få upp pucksläppet och drivet i passningsspelet som vi saknat lite det senaste.

De spelade också ett effektivt styrspel där de stängde mittzonen på ett bra sätt, ni hade svårt att hitta vägar igenom där…

Där har vi våra lösningar, men det är dumt att delge dem här så de kan läsa det. Men vi kan ta oss genom mittzonen på olika sätt, men vi gillar att bära in puck men senast gick vi bet på det. Generellt så möter man ett styrspel så gäller det att komma i fart. Då måste man som försvarare vara oerhört tajt för att lyckas få stopp på oss, så det tror jag vi kommer lyckas med imorgon (läs: idag).

Vi avslutar med något positivt: Powerplayspelet har lossnat ordentligt sedan du ändrade i uppställningarna!

Ja vi ändrade i båda enheterna och det har gett bra effekt, vi har bra siffror där i alla de fyra senaste matcherna. Men det finns mer att hämta där med, så vi ska fortsätta nöta där. Det är avgörande i jämna matcher, så där behöver man ha bra utdelning.

Hur ser skadeläget ut?

Vi hoppas komma med samma trupp som senast, utöver Sundberg då.

Ingen Hugo?

Nej han behöver ha lite tid till på sig, men jag hoppas att han kan vara med nästa match.