Tung förlängning: Jesper Lindén blir kvar!

I samarbete med Hemtrevligt i Skaraborg så kan Bois med stor glädje presentera Jesper Lindén som årets supporterspelare! Jesper går därmed in på sin sjunde(!) säsong i Boiströjan, trots att han som en av ettans bästa spelare de senaste åren varit ett eftertraktat byte. För att möjliggöra denna förlängning så är han också årets supporterspelare, med andra ord en upprepning från föregående säsong, där alla Boissupportrar verkligen ställde upp för att göra förlängningen möjlig. Nog är han värd en slant även i år?!

Jesper Lindén, klar för en säsong till! Hur har tankarna gått?

– Det har varit lite fram och tillbaka, det var rätt tungt direkt efter vi åkte ut, det var en stor besvikelse ja, hela säsongen egentligen. Men sedan har jag känt en enorm revanschlusta, och det är inget nytt att jag väljer Mariestad, de har lagt fram ett projekt inför kommande säsong och det låter väldigt bra och då vill jag vara med på det.

Du måste ändå haft ett antal allsvenska klubbar efter dig…?

– Ja intresse har funnits, men sedan har det inte gått så långt, jag har pratat med sportgruppen och det låter så bra så jag väljer Mariestad. Många väntar ut anbud, men jag har övervägt alternativen och detta känns bäst för mig. Jag är glad över att det är klart så tidigt.

Du börjar bli en Boisikon nu, 264 matcher i Boiströjan, det är bara Lukas Larsson med fler!

– Jag har varit här några år, men det är också cred till klubben. Man trivs här och det har alltid varit många som blivitkvar i staden, och det är många som kommit och spelat i klubben som även blir kvar i staden sedan de slutat, det blir ett hem för många.

Vi måste väl rycka plåstret med, vad är din syn på varför säsongen blev lite kortare än vi hoppats på?

– Tidningen ringde någon vecka efter, och det är svårt att formulera vad som gick fel. Det är en blandning av många saker, det är aldrig bara en sak som gör det, men det är svårt att analysera exakt vad. Men sportgruppen har analyserat det och talat om vad de vill göra annorlunda, och jag tycker det låter som att de har en bra syn på saken och gör kloka åtgärder för att det inte ska upprepas.

Men din personliga säsong går inte att klaga på, nytt poängrekord men också stort spel i övrigt!

– Det var en bra säsong för egen del, mycket tack vare mina två kedjekamrater som hjälpte mig till poäng. Jag ser inte mig själv som en poängligavinnare, det har alltid kommit i andra hand för mig, men det vart en del så det är kanske något jag utvecklat.

Du bildade ju kedja med Oscar Tellström och Ludwig Wistén, vad gjorde att det funkade så bra?

– Vi tänkte hockey på samma sätt, även om vi spelade lite olika. Sedan trivdes vi enormt bra med varandra med, både på och vid sidan av isen, vi kunde vara ärliga och raka mot varandra hela tiden och ändå kunde vi släppa prestationskraven, trots pressen vi hade, och bara gå ut och njuta av att spela ishockey.

Nu står det klart att Tellström försvinner för allsvenska topplaget Björklöven, tankar om det?

– Jag är jätteglad för hans skull! Det är en väldigt bra klubb han ska till som varit och nosat på SHL flera gånger. Han kommer säkert trivas bra där, jag har en bror och polare som bott i Umeå, så jag vet att det är en bra stad och så. Jag kommer följa honom nära och önskar honom all lycka till i nya klubben.

Din andra radarpartner, Ludwig Wistén, ser du honom som förlorad?

– Det är klart jag vill spela med honom, men jag sätter ingen press på honom, han får göra det som passar honom bäst. Men det är klart jag gärna vill spela med honom, men blir det inte Mariestad så kommer vi träffas och umgås ändå.

Vad ser du för utveckling i dig själv?

– Poängmässigt kan det vara svårt, men att ta lite större ansvar i laget kanske. Nu tackar Johan Frick för sig och han lämnar ett stort hål efter sig på isen som ledande back, men verkligen också utanför isen och runtom. Jag kan förhoppningsvis avlasta det ansvaret lite, jag kan inte fylla det stora tomrummet själv, men att ta lite mer ansvar och leda laget på ett större sätt än tidigare. Frick är en Mariestadsbo som glöder för Mariestad och ställer upp på allt utanför, det är sån han är som person, men runt laget i omklädningsrum och så kan jag kliva fram mer.

Vad har du för förväntningar på säsongen?

– Vi vill vara med när det summeras även om det inte gick som vi ville i år, så ser jag potentialen i klubben. Sedan ska vi sätta upp mål gemensamt lite senare, men att det ska bli en rolig säsong, jag är revanschsugen, och att vi ska gå så långt som möjligt.

Till sist: Du blir årets supporterspelare igen, hur känner du inför det?

– Jag är ärad att få vara det i år igen, det betyder att Calle inte ångrat beslutet från förra säsongen i alla fall, hehe. Nej man jag sätter en värdighet i det, det är ingen liten sak, det är ett ansvar man får ta, men också en stor ära.

Bois sportgrupp om förlängningen: 

”Jesper behöver väl egentligen inte någon större presentation för Mariestadspubliken, Han är en av ettans bästa forwards. Han ger alltid 100% för laget och är en fantastisk ambassadör för klubben och staden. Jesper besitter dom absoluta spetsegenskaper en klubb behöver. Ni hoppas vi i sportgruppen att våra supportrar gör ett lika fantastiskt jobb även denna säsong med insamlingen, så vi kan fullfölja vårt avtal med Jesper.” 

Av Krister Holm

Vill du vara med och bidra till att Jesper stannar? Se nedanstående bild!

Till sist:
Hemtrevligt i Skaraborg har tagit fram ett perfekt erbjudande för dig som BoISare! Boka ett hemstädabonnemang och få 500kr rabatt, varav 250kr går direkt tillbaka till BoIS!*
Kontakta Hemtrevligt i Skaraborg på 073-041 99 02 alternativt [email protected] och uppge att du vill stötta BoIS med ditt städabonnemang.
* Detta gäller om du bokar ett abonnemang på minst 3 timmar varannan vecka. Gäller vid första städtillfället.