Westergård klar för ÖHF

Örnsköldsvik HF har nu klart med sin målvaktsbesättning inför Hockeyettan 2019/20.

Sedan tidigare har Viktor Nyman och Christoffer Hällberg skrivit kontrakt. Nu är också 20-årige Dennis Westergård klar. ÖHF och Westergård har kommit överens om ett avtal som sträcker sig över säsongen 2020/21.

– Dennis är en spännande målvakt som är väl bekant med Örnsköldsvik efter sina år i MODOs hockeygymnasium. Han kliver nu in i senioråldern och det påminner en hel del om rekryteringen av Oliver Dackell för ett år sedan. Nu hoppas och tror vi att Dennis ska kunna göra samma resa. Dennis är en lugn målvakt, bra på händerna, skridsksostark, säger Patrick Edlund, sportchef i ÖHF.

 

Westergård som mäter 189 cm och väger 84 kg har Björklöven som sin moderklubb. 2015 kom han till MODO där han vann SM-guld för både J18 och J20. När guldet bärgades i J18 så utsågs också Westergård till MVP. Efter tre säsonger i MODO flyttade Westergård 2018 till North American Hockey League och klubben Kenai River Brown Bears. I februari det här året vände han åter till Sverige och då till moderklubben Björklöven och deras jakt på en plats i J20 SuperElit.

– Det ska bli kul att kliva in i seniorhockeyn och jag ser med spänning och stor entusiasm fram emot det här, säger Dennis Westergård och vidareutvecklar sitt resonemang:

– Jag är väl medveten om att det är en process att komma in i allting som har med seniorhockey att göra. Men jag kommer att jobba hårt och jag vill bidra så mycket som möjligt för att laget ska nå framgång.