Tobias Aronsson fortsätter!

Tobias Aronsson fortsätter i Bois en säsong till! Den spelskicklige 22-åringen har varit Bois ledande back i de senaste två säsongerna och har varit en stark offensiv kraft. Senaste säsongen tog han dock stora kliv defensivt och hade en stor roll såväl i powerplay som boxplay. Många trodde nog att han var förlorad för allsvenskan, men nu väljer han alltså att stanna i klubben vilket är mycket glädjande för alla Boissupporters.

Hur känns det att vara klar för en säsong till i Boiströjan?

– Det känns grymt bra!

Hur har tankarna gått?

– Det har tagit lite tid att gå igenom vad jag vill och fått smälta det lite. Men i slutändan kändes det rätt givet att stanna ett år till Mariestad.

Vad var det som fällde avgörandet att du valde att stanna?

– Dels att jag tyckte att vi var nära att ta steget upp ifjol, dels så ser laget grymt intressant ut och jag är ruskigt taggad på att vara med på resan Mariestad vill göra nästa säsong.

Hur upplevde du lagets säsong?

– Lite upp och ner. Vi började hösten sisådär och blandade och gav lite efter också, men sedan hittade vi sätt att vinna matcher och slet hårt i playoff och kvalserien.

Hur mycket skiljde det?

– Det är små marginaler, vi åkte på en käftsmäll i första matchen utan att spela dåligt, där tappade vi lite must kanske, men dom andra matcherna var jämna och det var väldigt tighta matcher i kvalserien. Det gäller att ha lite tur också, och det var som sagt var en väldigt tight serie där vi var med i alla matcher men hade lite marginaler emot oss.

Vad säger du om din säsong då?

– Jag tycker mitt spel växte ju längre säsongen gick, efter jul hade jag en bra nivå, då var jag bättre än före jul trots tuffare motstånd.

Vad utvecklade du?

– Det var lite smågrejor, både med och utan puck.

Jag som åskådare upplevde att du under säsongen tog väldigt stora kliv i defensiven, att du var stark offensivt visade du säsongen innan också, men nu var du också stark i spelet utan puck och fick också spela boxplay, inte bara powerplay. Håller du med?

– Jo det kände jag redan från start, jag tränade på bra under sommaren och kände mig starkare och kom bättre och bättre in i situationerna ju längre säsongen gick.

Om vi kikar framåt, vad vill du få ut av säsongen som kommer?

– Att vi går upp! Kort svar, men det är det jag vill.

Och för egen del?

– Att ta vid där jag slutade säsongen som gick och fortsätta utvecklas.

Jämför lagbygget kommande säsong med det som inledde föregående säsong!

– Vi har fått in mer rutin från start, det kan vara viktigt i viktiga matcher också i slutet. Så det ser riktigt intressant ut med spelarna Calle plockat in och också de man fått ha kvar.

En av spelarna som kanske lite överraskande blir kvar är din backkollega Adam Samuelsson som anslöt från Nordamerika under säsongen. Hur var han att spela med?

– Bra! Han tyckte det var ovant i början, men han anpassade sig fort. Han var väldigt stor och stark i försvarszonen, det underlättade för mig. Det funkade riktigt bra med honom tycker jag.

Då är du taggad inför kommande säsong?!

– Ja det är jag absolut!

Bois sportchef Calle Johansson om förlängningen:
“I min bok så är Tobbe en av ettans absolut bästa backar, han är enorm i sitt spel både offensivt och defensivt, Han bidrar med ett lugn och pondus som blir viktigt för oss. Jag tycker signaturen av Aronsson verkligen visar vart klubben är på väg. Nu återstår endast två forwardsplatser i truppen.”

Av Krister Holm

Foto Anna Engström