Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag HSK -
Hockeylag ENK -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag HUD -
Hockeylag WIN -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag SEG -
Hockeylag HIK -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag STR -
Hockeylag VHF -
Fri 29 Oct 19:00
Hockeylag VIS -
Hockeylag VIK -

Första derbyt säsongen 21/22 avgår med vinst på bortais.

Vallentuna åkte till Renew Arena med en vinst och en förlust i de två spelade träningsmatcherna mot lag från västra serien. Riktmärket fick ett svar då det blev vinst för Vallentuna med 2-4. Men det var Väsby som inledde starkt, distinkt och planlagt genom att ta ledningen med 1-0 och ganska snabbt därefter utökning till 2-0 tidigt in i matchen men sedan var det roliga slut och det säger man med facit i hand för om inte Vallentuna hade fått in sin reducering hade det kunnat dragit iväg för Väsby, så stark var inledningen för dem.

Väsby var laddade till tusen från första släpp och Vallentuna kom väl förberedda och hade satt upp sin gameplan och formerat laget utifrån de två lån till matchen som plockats in från Almtuna IS, Lukas Torstensson ( 2p ikväll) och Felix Carenfeldt (3p ikväll). Efter Väsbys ledning med 2-0 och Vallentunas många inledande utvisningar så fick man ordning i ledet och efter en snabb omställning som ledde fram till ett fint anfall anfört av Carenfelt så kunde Vallentuna reducera till 2-1 genom ett distinkt avslut av Dennis Finn-Olsson (2p ikväll). Perioden slutade 2-1 och Väsby vann skotten med 15-3.

Andra perioden blev en helt annan historia där Vallentuna lyckades att neutralisera Väsby som blev mer och mer ett lag där en och en anföll och med detta fick Vallentuna många enkla frilägen och kontringar då Väsby mest tittade på annat och lämnade sin målvakt, Isak Johansson att jobba hårt för att freda sig. Vallentuna kvitterar förtjänt strax efter sitt PP spel till 2-2. Målskytt denna gång var Felix Carenfelt. Perioden slutar 0-1 och skotten 5-9.

Den sista perioden blev jämn och bägge lagen ville finna ett avgörande men Vallentunas försvar idag var kompakt och tight och krympte möjligheterna för Väsby att komma in på mål med kraft och tyngd.  Vändningen blev ett faktum då Vallentuna slog till igen för tredje gång och matchen var vänd då Dennis Finn-Olsson fick fritt läge och pricksköt otagbart för målvakten. Sedan bestämmer sig Vallentuna för att spela klokt och lugnt och döda tid och få matchen till en seger.

När det återstår knappt 2 minuter så tar Väsby TO och rycker Johansson ur målet och Vallentunas Lukas Paulsson kan kort därefter sätta 2-4 pucken i tom kasse. Till saken hör att Väsby hade ett antal chanser att kvittera men Jirhage i Vallentunas mål spelade lugnt och säkert.

Skönt kvitto och en seger som man tar med sig inför, först helgens match borta mot Surahammar på lördag och sedan match på onsdag då Väsby kommer till Vallentuna Ishall för att svara tillbaka på den svidande förlusten.