Jakob Stöffling klar för KHC

Sportchef Daniel Stolt och backen Jakob Stöffling är överens om ett kontrakt för säsongen 2022/2023.

22-årige Stöffling kommer närmast från spel i Halmstad Hammers där under säsongen 21/22 noterades för totalt 14 poäng fördelat på 3 mål och 11 assist. Jakob har Falu IF som moderklubb och juniortiden spenderades i Leksands IF. Den 187 cm långa Stöffling har erfarenheter från spel i Hockeyallsvenskan där det blivit 11 matcher med Leksands IF och Vita Hästen. I Hockeyettan står Jakob noterad för 64 matcher och totalt 33 poäng fördelat på 7 mål och 26 assist. 

Jakob Stöffling om att skriva på för Kalmar HC:

”-: Kändes väldigt bra när jag pratade med Daniel Stolt och Viktor Tuurala och fick en bra magkänsla när jag var där och hälsade på. Har tyckt Kalmar HC haft ett inspirerande spel när vi mött dem tidigare under säsongerna och att dom spelat en rolig hockey. Sen tror jag hårt på att Kalmar HC vill vara i toppen och fightas så långt in på våren som möjligt och det vill jag vara en del av. Jag längtar ju redan till säsongsstart!”

Sportchef Daniel Stolt om Stöffling:

”-Jakob var en starkt bidragande orsak till Halmstads framgång under föregående säsong. Vi har studerat honom noga och han har växt mer och mer varje gång vi kollat på honom. I Jakob får vi en väldigt allround back som kan användas i alla spelformer. Det känns bra att Jakob i stark konkurrens med andra topplag valde Kalmar HC.”

Kalmar HC säger varmt välkommen till Jakob Stöffling.

Foto: Leif Hellerin