Hockeyettan skriver avtal med CoachTools * ”Ett bra verktyg för tränarna och ledarna i våra klubbar”

Hockeyettan tar nästa steg i utvecklingen.

Ligaföreningen har skrivit ett samarbetsavtal med CoachTools, en digital plattform för träningsplanering och analyser.

– Ett bra verktyg för tränarna och ledarna i våra klubbar att systematisera och organisera sina träningar, säger ligachefen Mats ”Horndal” Johansson.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Matchklipp * Silly season * Citat

 

Vad är CoachTools?

Det är ett – enkelt förklarat – en plattform med de allra viktigaste verktygen samlat på ett och samma ställe, från planering av träning till att förstå den enskilda idrottaren.

En plattform som ska underlätta för tränare och ledare och spara tid och förbättra kvaliteten med hjälp av digitala verktyg.

Nu kommer alltså CoachTools till Hockeyettan.

Ligachefen Mats ”Horndal” Johansson: 

– Vi tro och hoppas att det ska hjälpa många i ligan. Ett bra verktyg för tränarna och ledarna i våra klubbar att systematisera och organisera sina träningar.

Gabriel Hermansson, försäljningschef på CoachTools i Sverige, är glad över samarbetet med Hockeyettan.

– Det är ju till för att underlätta jobbet för coacher och andra ledare. De kan skippa papper och penna och sköta allt digitalt och sen dela det med spelare, ledare och vilka de nu vill, säger han.

Hermansson fortsätter:

– Samarbetet ger en låg tröskel för klubbar och tränare att börja utveckla sin coaching med CoachTools coachingplattform. Vårt arbete har drivits av tränarnas behov och vi har utvecklat plattformen genom att lyssna på tränare, det är därför en plattform som är starkt driven av tränarnas behov. Enkel att använda och samlar alla verktyg på en plattform.  Det är viktigt för att vi ska kunna tillföra värde till klubbarna och samtidigt lära oss och utveckla vår plattform. Att arbeta med Hockeyettan kombinerar båda dessa sidor och av den anledningen är vi väldigt glada över att arbeta tillsammans.

***

Ligaföreningen har tecknat ett avtal på ett år med CoachTools och det är upp till klubbarna själva om de nu vill vara med.

En av klubbarna som redan hoppat på är Kiruna AIF.

– Det är ett lättanvänt verktyg för att till exempel ha koll på spelarnas ansträngning samt lyssna på feedback från träningar och matcher, säger coachen Juhani Matikainen.

För frågor och mer information – kontakta:

[email protected]

[email protected]