Förlust borta mot Piteå

I en målmässigt jämn match drog till slut hemmalaget Piteå det längsta strået och vann med 4-2.

Hemmalaget Piteå fick den bästa inledningen på den här matchen när de var först att spräcka målnollan genom Victor Edström som höll sig framme på en retur. Strömsbro skulle sedan få chansen i spel fem mot fyra två gånger om och bara åtta sekunder in i det andra numerära överläget kom kvitteringspucken till 1-1. Det var Adam Deutsch som skickade iväg ett skott från sin backplats som gick in bakom en skymd John Westermark i Piteåmålet. Piteå skulle dock återta ledningen kort innan paus när Victor Edström gjorde sitt andra mål för kvällen.

Trots att hemmalaget sköt 20 skott mot Oskar Spinnars Nordin i den andra perioden var det Strömsbro som skulle hitta in med en kvittering till 2-2. Återigen var det ett powerplay-mål, den här gången signerat av Emil Lindgren som skickade in ett välplacerat skott i det bortre krysset. Man hade även chansen på ett ledningsmål på friläge men då var Westermark med på noterna.

Piteå pressade på i den tredje perioden för ett ledningsmål. Trots en stundtals storspelande Spinnars Nordin i Strömsbromålet skulle pucken ändå hitta in bakom honom till 3-2. Gästerna kämpade för ännu ett kvitteringsmål men när man plockade målvakten kunde Piteå fastställa slutresultatet till 4-2.

Piteå HC – Strömsbro IF 4-2 (2-1, 0-1, 2-0)
Skott: 49-20 (14-11, 20-5, 16-4)
Utv: 6-8 (4-2, 2-2, 0-4)

1-0 (02:04) Victor Edström (Jesper Ylivainio, Albin Thyni Johansson)
1-1 (09:50) Adam Deutsch (Gabriel Deutsch, Viktor Ehn) PP1
2-1 (17:33) Victor Edström (Fredrik Bergdahl, Jacob Sundin)
2-2 (25:03) Emil Lindgren (Gabriel Deutsch, Mikael Hansson) PP1
3-2 (54.45) Jacob Sundin (Jesper Ylivainio, Magnus Isaksson)