Övertidsvinst hemma mot Hanviken

Dagens hemmamatch blev  en målsnål historia. 0-0 efter full tid och matchen fick tas till förlängning. Där var det Calle Westerlund som avgjorde på friläge.

Den första matchen på Testebo på 16 dagar, efter fyra raka bortamatcher, skulle bli en målsnål historia. Det var inte riktigt något av lagen som tog tag i taktpinnen under den första perioden. och man skapade inte heller några riktigt vassa lägen.
Lagen fick chanser i numerärt överläge men inte heller där blev det några riktigt farliga chanser eller skönspel. Båda målvakterna stod för en stabil insats i målen när chanserna väl kom. Strömsbro hade en bra sekvens spelmässigt under de sista fem minuterna i den andra perioden, och Hanviken fick tacka sin målvakt Carl Lidö för att det fortfarande var mållöst efter två perioders spel.

Även den tredje perioden skulle förbli mållös. Hemmalaget hade ett gyllene läge att spräcka den här målnollan i slutsekunderna av matchen men pucken ville inte in trots i princip öppet mål och matchen fick tas till förlängning. Där drabbades hemmalaget av en utvisning och Hanviken satt nu i förarsätet. Man pressade på bra och Oskar Spinnars Nordin stod för en riktig tv-räddning när han tog pucken med plocken efter ett backskott från Hanviken. Hemmalaget blev till slut fulltaliga och då kom också avgörandet. Det var Viktor Ehn som tog in pucken i offensiv zon och passade en fri Calle Westerlund som skickade in pucken bakom Carl Lidö och gav Strömsbro två poäng den här lördagskvällen.

Strömsbro IF – Hanvikens SK 1-0 OT (0-0, 0-0, 0-0, 1-0)
Skott: 30-29 (7-10, 10-8, 12-7, 1-4)
Utv: 10-10 (2-2, 2-4, 4-4, 2-0)

1-0 (62:59) Calle Westerlund (Viktor Ehn)

Nästa match spelar vi redan imorgon när Nyköpings SK gästar oss hemma på Testebo med nedsläpp 16.00.