Förlust hemma mot Sundsvall

Det blev en förlust i den sista omgången i Allettan Norra ikväll efter att Sundsvall vunnit matchen med 2-4.

Lagen bjöd på en fartfylld och fysisk ishockey i inledningen av matchen och det var hemmalaget som skulle hitta in i målprotokollet först. 1-0 kom efter att Gustav Granquist gjort sitt första mål i Strömsbrotröjan med ett vasst skott. Gästerna studsade tillbaka några minuter senare när Martin Arpe gjort sitt första mål för kvällen. Det fanns gott om målchanser åt båda hållen och Strömsbros kanske hetaste var när Philip Hägerström kom på ett friläge men hemmalaget blev utan mål den gången. Istället var det gästerna som skulle ta ledningen med 1-2 med cirka tre minuter kvar tills paus. Återigen var det Martin Arpe som var sist på pucken.

Bortalaget satte press på Rallarbo i inledningen av den andra perioden och man ökade också på sin ledning cirka sju minuter in när Vilgot Lindström hade öppet mål och bara kunde lägga in pucken. Strömsbro skulle få in en reducering till 2-3 innan periodens slut. När man fick numerärt överläge var det Abbe Broberg som sköt ´pucken förbi Christof von Burg i Sundsvallsmålet.

I den tredje perioden ökade gästerna på sin ledning till 2-4 på en kontring. Det var Gustav Marnetoft som passade bakåt till Isak Norén som inte gjorde några misstag när han skickade in pucken. Strömsbro kämpade för att komma tillbaka in i matchen. Man plockade målvakten i slutminuterna men 2-4 stod sig och det blev en förlust i Allettan Norra’s sista match.

Strömsbro IF – IF Sundsvall Hockey 2-4 (1-2, 1-1, 0-1)
Skott: 26-31 (10-9, 6-15, 10-7)
Utv: 29-4 (0-0, 2-2, 27-2)

1-0 (03:40) Gustav Granquist (Philip Hägerström, Mikael Hansson)
1-1 (08:52) Martin Arpe (Nils Nordh, Erik Nordlander)
1-2 (16:39) Martin Arpe (Nils Nordh, David Åhlin)
1-3 (26:50) Vilgot Lindström (Emil Melander, Algot Landin)
2-3 (37:01) Abbe Broberg (David Deutsch, Gabriel Deutsch) PP1
2-4 (53:19) Isak Norén (Gustav Marnetoft, Nils Nordh)

Nästa vecka väntar kvartsfinalsspel med start den 7 mars. Söndag den 5 mars är det val i direktsändning där vi får veta vilket motstånd vi får. Vi återkommer med mer information om det.