Vinst i första kvartsfinalen

Med endast 45 sekunder kvar kom avgörandet till 3-2 när Philip Hägerström var sist på pucken och gav Strömsbro ledningen med 1-0 i matcher.

Det skulle visa sig bli en jämn förstaperiod i den allra första kvartsfinalen lagen emellan, men det var gästerna från Halland som skulle hitta in i målprotokollet först när Melker Iversen som fick stå helt omarkerad framför mål och kunde lägga in pucken bakom Spinnars Nordin i Strömsbrokassen. Hemmalaget replikerade dock bara några minuter senare när man fick till en kontring och Joel Holmli passade en fri Abbe Broberg som kvitterade till 1-1. Strax innan paus hade gästerna chansen att återta ledningen men då fick Spinnars Nordin hjälp av sin backkollega Olle Hellström att reda ut den situationen.

Cirka sex minuter in i den andr

a perioden skulle Philip Hägerström ge Rallarbo ledningen för första gången i matchen när han fick tag på en puck som studsade ut framför honom, men de vitklkädda gästerna skulle jämna ut matchen ännu en gång. 2-2 kom när Albin Blomberg var sist pucken och matchen skulle bli jämn ända in i det sista.

Hemmalaget hade chanser att återta ledningen i den sista perioden, men lyckades inte få in pucken. Man satte press på Halmstad i slutmintuerna och när det återstod endast 45 sekunder kom Philip Hägerström fri och hittade luckan mellan benen på Jacob Crespin till 3-2. Gästerna tog en timeout och plockade även målvakten i jakten på ytterligare en kvittering men Rallarbo höll undan och stog sin första slutspelsseger!

Strömsbro IF – Halmstad Hammers HC 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)
Skott: 23-26 (6-12, 7-8, 10-6)
Utv: 2-4 (0-2, 2-2, 0-0)

0-1 (12:31) Melker Iversen (Karl Påhlsson, Victor Gagic)
1-1 (16:47) Abbe Broberg (Joel Holmli, Adam Dahlström)
2-1 (26:22) Philip Hägerström (Adam Deutsch, Mikael Hansson)
2-2 (28:45) Albin Blomberg (Hugo Johansson, William Berg)
3-2 (59:15) Philip Hägerström (Mikael Hansson, Adam Deutsch)

Highlights från matchen hittar ni här

Strömsbro leder kvartsfinalen med 1-0 i matcher och match 2 spelas redan imorgon hemma på Testebo igen med nedsläpp 19.00.