Kvitterat i kvartsfinalen

Halmstad vann kvällens match med 2-5 och därmed är det kvitterat i kvartsfinalserien.

I den andra kvartsfinalen var det gästerna som inledde piggast. Man inledde målskyttet även den här kvällen när Robin Dahse hittade fram till Ludvig Wulff som skickade in ett skott när han stod placerad i slottet till 0-1 vilket också stod sig perioden ut.

Tidigt i den andra perioden utökade gästerna till 0-2 och man gjorde även 0-3 några minuter senare. Hemmalaget spelade upp sig i mittenakten men pucken ville inte in bakom Jacob Crespin i Halmstadmålet.
Halmstad fortsatte

sitt målskytte i den tredje perioden när man gjorde både 0-4 och 0-5 där Hugo Johansson fullbordade sitt hattrick. Till slut skulle även hemmalaget hitta in i målprotokollet. Reduceringen till 1-5 kom genom Joel Holmli när han på egen hand tog sig in i offensiv zon och skickade in en backhand bakom Crespin. Även 2-5 skulle komma när Gabriel Deutsch skickade in ett ganska välplacerat skott. Närmare än så kom dock inte Strömsbro och Halmstad kunde vinna matchen och kvittera kvartsfinalserien.

Strömsbro IF – Halmstad Hammers HC 2-5 (0-1, 0-2, 2-2)
Skott: 30-30 (7-10, 14-11, 9-9)
Utv: 6-10 (2-2, 4-6, 0-0, 0-2)

0-1 (16:25) Ludvig Wulff (Robin Dahse, Viktor Bernhardtz)
0-2 (21:49) Tom Johansson (Karl Påhlsson, Victor Gagic)
0-3 (34:50) Hugo Johansson (William Berg)
0-4 (47:27) Hugo Johansson (Viktor Bernhardtz, Andreas Andersson)
0-5 (50:54) Hugo Johansson
1-5 (55:36) Joel Holmli (Max Freyschuss, Adam Dahlström)
2-5 (57:28) Gabriel Deutsch (Ernst Axel Boberg, Gustav Granquist)

Det står 1-1 i kvartsfinalserien och match 3:5 spelas på lördag den 11 mars kl 16.00 i Halmstad Arena.