Tung förlust i omstarten

Tyvärr blev det förlust i premiärmatchen mot Borlänge HF ikväll med 7-4. Vi hamnar i ett tidigt underläge. Redan efter 1:02 kommer första baklängesmålet. Det dröjer inte länge så kommer 2-0 och innan första perioden är slut så har Borlänge 3-0 på tavlan. Detta efter en period där vi är det spelförande laget. Vi vinner skotten med 14-7 men lämnar isen med en brant uppförsbacke.

En uppförsbacke som blir ännu brantare i början på andra. Efter 2:41 så sätter Borlänge 4-0, ridå ner men nej. Laget trummar på och dominerar spelet långa stunder. #11 Mikael Hansson kan också reducera till 4-1 i PP och en känsla av hopp infinner sig när vi får chansen i ytterligare ett PP. Vi skapar chanser men idag har vi inte flyt. Istället för ytterligare en reducering drar vi på oss en utvisning mitt i PP:t och när Borlänge får chansen till spel i numerärt överläge så gör de 5-1. I period 2 vinner vi skotten med 19-6 och det känns långt från ett rättvist resultat.

Underläge 5-1 när tredje perioden börjar men grabbarna har inte givit upp. Det är vi som är det spelförande laget och skapar chans på chans och i PP kommer reduceringen till 5-2 genom #98 Matej Galbavy. Speldominansen fortsätter och #21 Joel Holmli trycker in 5-3 med 15 minuter kvar av matchen och hoppet tänds på riktigt. Tyvärr så har vi inte domsluten med oss i slutet av matchen och det vi anser att vi skulle fått med oss slutar istället med att vi får spela PK och med 10 min kvar av matchen så ökar Borlänge på till 6-3. Vi svara med att reducera ytterligare en gång endast 50 sekunder senare men längre än så orkar vi inte.

En mkt olycklig start på matchen blir för svår att vända trots att vi är det spelförande laget och vinner skotten med 50-24 så förlorar vi matchen med 7-4.

Borlänge HF – Strömsbro IF 7-4 (3-0, 2-1, 2-3)
Skotten 24-50 (7-14, 6-19, 11-17)

01:02                1-0 89. Kivelä Carlzon (21. Taylan, 7. Lustig)
06:17                2-0 89. Kivelä Carlzon (18. Grunditz, 21. Taylan)
15:42                3-0 89. Kivelä Carlzon (19. Danielsen, 12. Skinnars)
22:41                4-0 91. Blank (9. Cadei, 13. Björkman)
31:12                4-1 11. Hansson (17. Lindgren)
36:42                5-1 12. Skinnars (89. Kivelä Carlzon, 11. Bäckehag)
44:23                5-2 98. Galbavy (11. Hansson, 95. Sobchak)
45:17                5-3 21. Holmli (95. Sobchak)