Nu stänger vi säsongen 2023/2024

Säsongen är slut, ja vi vet att det var ett tag sedan nu men det har tagit ett tag att smälta det faktumet. Vi var så nära ett avancemang, längre än på väldigt länge och det mot en motståndare som var skyhöga favoriter.

Men låt oss ta ett steg tillbaka och summera säsongen 2023/2024.

Efter mycket om och men så placerades vi i Hockeyettan Norra, skaplig taktkänsla av alla inblandade. Tydligen så fanns de otroligt starka anledningar till att inte skapa goda förutsättningar för alla klubbar i Hockeyettan. Så istället för matcher mot Enköping och Vallentuna så blev det till att åka till Kiruna, Kalix och Boden. Inte de bästa sportsliga och ekonomiska förutsättningarna men det stoppade inte oss.

Trots förutsättningarna så klarade vi av Hockeyettan Norra på ett bra sätt. Tyvärr så orkar vi inte hela vägen och stupar på mållinjen till AllEttan. Endast en poäng skiljer oss och Kiruna IF som tog sista platsen till AllEttan. Därför blev det spel i Norra Vårserien. En serie som vi började mot Borlänge borta och oflytet från höstseriens avslutning fortsatte. Trots ett rejält övertag i spelet så förlorade vi matchen. Kanske så hängde den missade Allettan platsen kvar i våra huvuden. Men sedan hände något. Hemmamatch mot Surahammar och underläge med två mål efter nästan två perioder när vändningen kom, och vilken vändningen det blev. Vi vann mot Surahammar med 6-4 vilket blev start på en segersvit som kom att sluta i 13! raka vinster. Oklart om det är något rekord men skönt var det. Laget hittade tillbaka till grundspelet men också sätt att vinna även om spelet inte föll på plats. En riktig styrkedemonstration som slutar med att vi vann vårserien och säkrade plats i slutspelet för fjärde året i rad. Inte illa för ett lag som spelade i div 3 för 7 (sju!) år sedan.

Dags för val av kvartsfinalmotståndare och som högst rankat lag väljer Halmstad oss och alla sk experter tippar klar seger för Halmstad då Norra vårserien varit ”så svag” och den södra Allettan ”så fantastiskt” stark. Som tur är så avgörs ishockeyn på rinken och där gör vi en riktigt stark insats. Vi reste till Halmstad för de två första matcherna och det blev riktigt täta tillställningar. Förlust i första och vinst i andra. Matchserien vände hem till Testebo för ytterligare två matcher där vi knep första och tar ledning med 2-1 i matcher. Inför match 4 kunde vi alltså vid seger avancera till semifinal, en situation vi inte varit med om tidigare. Matchen går till förlängning efter att vi reducerat sent i tredje perioden. Våra första byten i förlängningen var riktigt bra och vi skapade några fina chanser men tyvärr så lyckades Halmstad avgöra på ett sk ”skitmål” och tvingade fram en femte avgörande match i Halmstad. En match där vi gjorde en bra insats men saknade flyt och medstuds och den längsta säsongen sedan vi gick upp i Hockeyettan tog slut efter förlust i match fem.

Jag tror att vi alla kan skriva under på tränare Jansson kommentar direkt efter att säsongen tagit slut ”Jag är oerhört stolt över den här gruppen”. Trots de utmanande förutsättningarna så gjorde laget en riktigt bra säsong och gick längre än någon gång under modern tid.

Det känns verkligen som vi är på rätt väg som förening. Inför säsongen så tackade vi av några äldre rutinerade spelare som utgjort grundstommen i laget flera säsonger och som tagit oss till den position där vi nu är. Spelare som Adam Deutsch, Victor Svensson, Niklas Strid, Christoffer Persson och kapten Viktor Ehn. Sportchef Wennberg kommunicerade också inför säsongen att det var lite av ett generationsskifte på gång. Det lag vi ställt på benen den här säsongen är vårt yngsta i hockeyettan hittills och en skön mix av många yngre spelare men även äldre rutinerade spelare och definitivt något att bygga vidare på. En intressant detalj med årets lag är att vi aldrig har använt så få spelare under en säsong som denna. 30 spelare har fått matchtid. Det vittnar om stabilitet inte bara i laget utan i organisationen i stort. Det som också är glädjande är att 33% av dessa har spelat ungdoms/junior hockey för Strömsbro. En otroligt viktig detalj om vi skall etablera oss på elitnivå.

Förutom de sportsliga prestationerna så tar organisationen och förutsättningarna runt laget steg i rätt riktning. Här några axplock från årets säsong.

  • J20 har gjort sin bästa säsong sedan starten. Hela sex spelare från J20 har spelat matcher med A-laget. Skall vi vara framgångsrika framöver är det mycket viktigt att vi har ett J20-lag som kan utveckla spelare för match och träning med A-laget.
  • Omklädningsrum värdigt ett lag i Hockeyettan. Äntligen så har laget sitt eget omklädningsrum med bra förutsättningar för spelare, ledare och materialare. En stor eloge till alla som gjort det möjligt.
  • Supportershoppen rallarboshoppen.se. Vi smygstartade vår egen webbshopp under säsongen. Idag så är det mycket av det kommersiella som är digitalt det gäller också oss. Målet är att samla allt vi säljer här som t ex biljetter, supporter artiklar och sponsorpaket för privatpersoner.

Vi vill rikta ett stort tack till spelare, ledare, sponsorer och alla andra som arbetar ideellt i vår verksamhet. Men framför allt så vill vi rikta ett STORT TACK till er supportrar som kommer till våra matcher och stöttar laget. Den stämning ni skapade på Testebo under slutspelet var helt fantastisk och något som vi vill uppleva många gånger till. Vi hoppas att vi ses i vinter igen. Nu stänger vi säsongen 2023/2024 och fokuserar på det som komma skall.

Testebo – Rallarbo – Strömsbro