Fredagsparty i Liljas Arena – urladdning av Vikings

Inför över 1 700 åskådare i Liljas Arena tog Nybro Vikings ännu en seger i Hockeyettan södra. Länsrivalen Vimmerby betvingades med 5–1 efter att Vikings punkterat matchen i början tredje perioden.

Efter att haft problem i den första perioden (0–0) hemma mot Vimmerby satte Mikael Tisells manskap tonen i den andra perioden. Hampus Andrén gjorde ledningsmålet, knappt sex minuter in i den andra perioden. Några minuter senare pricksköt skarpskytten Viktor Lennartsson in 2–0.

– Vimmerby var kanske aningen starkare i första perioden och hade några fler bra chanser. Vi hade lite svårigheter med att ta oss förbi deras forecheck. I andra kom vi upp ett snäpp och satte tonen i matchen på ett skönt sätt. Vi kom till målcha

nser och hade långa anfall. Det hade vi inte alls i första perioden, säger Nybro Vikings huvudtränare Mikael Tisell.

Visserligen reducerade Vimmerby i den andra perioden, men det här var Vikings match. Genom sitt fjärde mål på två matcher gav Viktor Lennartsson Vikings en tvåmålsledning inför den tredje perioden.

Det tog bara åtta sekunder in i sista perioden innan Alex Ek hade gjort säsongens första mål. Ett par minuter senare satte Kalle Hult 5–1 och matchen var punkterad.

Det blev lite grinigt mot slutet, men Nybrospelarna kunde hantera situationen och det blev en ordentlig festkväll inför storpubliken (1 701) i Liljas Arena.

– Det var bra stämning. Jätteroligt. Hoppas att alla kommer tillbaka och att de plockar med sig grannarna till kommande hemmamatcher, säger Mikel Tisell.

I och med segern är Nybro Vikings återigen serieledare i Hockeyettan södra. På söndag väntar nästa match, borta mot Hanhals.

Nybro–Vimmerby 5–1 (0–0, 3–1, 2–0)

Målen: 1–0 (25.41) Hampus Andréen (Linus Olsson), 2–0 (31.13) Viktor Lennartsson (Alex Ek), 2–1 (33.56) Matthias Wigley, 3–1 Viktor Lennartsson (38.00), 4–1 (40.08) Alex Ek (Otto Henell, Erik Lindström), 5–1 (42.34) Kalle Hult (Erik Lindström, Linus Olsson).

Skott: 35–32 (10–14, 16–10, 9-8)

Domare: Jim Bergqvist

Publik: 1 701.

Halva potten: Vinstsumma: 4 335. Lottnummer: 5 193.