Kapten Lindström: “Det finns mer att ge”

Nybro Vikings hemsida tog ett snack med den poängstarka backen och tillika lagkaptenen Erik Lindström. Med sina 14 poäng är han med i topp 5 i poängligan, och på en andra plats gällande assists, bland alla backar i hela hockeyettan.

Hej Erik, hur är läget efter gårdagens match mot Vimmerby?

– Med mig är det bra, det var skönt med en vinst igår, det blev en riktig urladdning!

Hur är det som igår (läs fredag) att spela i Liljas Arena inför 1700 i publiken?

– Det var jättekul, jag blev ändå förvånad att det kom så många trots att det var fotbollsmatch på TV:n och att matchen mot Vimmerby inte direkt är någon toppmatch. Det är riktigt kul att så många kommer på matcherna.

Du och din före detta lagkamrat Jesper Bärgård hade ett litet kramkalas i gårdagens match mot Vimmerby? Vad hände där?

– Haha…ja, jag ville bara markera lite på honom, han hade varit lite småful under matchen, det var inte så mycket allvar i det hela, bara en liten markering.

Du har inlett säsongen imponerande. Hur ser du på din prestation hittills?

– Det har väl gått helt okej, jag har inte kommit upp i mitt högsta läge ännu, det finns mer att ge. Det har trillat in en del poäng och det ger ju såklart alltid lite extra boost för självförtroendet. Men det är inte det viktigaste, det viktigaste är att vi vinner matcherna och jag är glad över att jag är med och bidrar där.

Hur ser du på lagets prestation hittills?

– Jag tycker att vi har varit stabila och även de gånger som vi har spelat sämre så har vi ändå lyckats vinna matcherna. Även de matcher som vi har haft det tungt, så har vi kämpat och vunnit.

Vad skiljer sig denna säsongen mot förra?

– Största skillnaden är att vi kan spela sämre, men ändå ta med oss poäng från matchen. Vi har än så länge inte varit utspelade i någon match, trots att vi kanske har haft en dålig dag. Vi har också en helt annan trygghet i vårt försvar denna säsongen och en bra målvakt. Vi har också några spelare som kan göra saker på egen hand, de gånger som kanske laget har en tung dag.

Allettanplatsen närmar sig, dina tankar om det?

– Ja precis, det är en tydlig målsättning som vi har, att vi ska ta oss till Allettan. Jag tycker det är skönt om vi kan få platsen klar så tidigt som möjligt, så att vi kan träna på delar i vårt spel och testa det i matchsituationer, istället för att behöva fokusera på och vara stressade över att jaga en plats i Allettan. Jag hoppas att vi kniper några vinster till framöver så att det blir klart.

Dina tankar inför söndagens match mot Hanhals?

– Det finns ingen match som man bara åker och hämtar hem poäng ifrån. Jag hoppas att vi har insett det nu efter matchen mot Tyringe. Det finns inga dåliga lag i denna serien, utan vi måste vara på tårna. Vi har alla möjligheter att vinna mot Hanhals om vi spelar som vi gjorde nu mot Vimmerby och därmed kan ta ett steg närmare Allettan.

Tack för pratstunden och lycka till i söndagens match!

– Tack så mycket!

Text: Liselott Söderlund